Villabella Amarone della Valpolicella Classico 2010

Vi må se på flere amaroner før jul, det er vel noe av det nordmenn søker mest på før jul, både i følge vinmonopolet og jeg ser det på min statistikk. Villabella Amarone della Valpolicella Classico 2010 fra Villabella er et godt tips!

Hvis du vil lese mer om det italienske vinhuset Villabella så har jeg en omfattende artikkel her, med både historien til vinhuset og flere av vinene deres! (https://vinhona.com/2017/09/16/villabella-og-vinene-deres/)

Druesammensetningen er som følger: corvina 70%, rondinella 20% og corvinone 10%. Druene er tørket i 120 dager og vinen er lagret på slovenske eikefat i 36 måneder samt en lagringsperiode på flaske etterpå.

Vinen har deilig aroma av mørke og røde bær, kirsebær, tørket frukt og krydder. Den er fyldig og konsentrert på smak, veldig godt balansert og akkurat slik en amarone skal være. Lang og god ettersmak.
Amarone syns jeg er godt alene, som meditasjonsvin. Men skal jeg ha noe til må det bli litt lagret ost, som parmesan, litt mørk sjokolade eller en enkel biff.

Produktet er tilsendt

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggere like this: