Delorme Cremant de Bourgogne Blanc de Noirs Brut 2015

I dag skal vi se på en elegant musserende vin fra Frankrike, nemlig Delorme Cremant de Bourgogne Blanc de Noirs Brut 2015!

Andrè Delorme gjorde noe så sjelden som å etablere vinhuset sitt i 1942, midt under andre verdenskrig, da han kom skadet hjem fra fronten. Navnet ble fort synonymt med kvalitetsvin.
Sønnen til Andrè tok etter hvert over firmaet og fortsatte driften, i 2005 tok Eric Piffaut fra Veuve Ambal over og oppgraderte både utstyret og metodene for utvikle vinen enda et steg i positiv retning.
I dag samarbeider Delorme med Domaine de la Vigne au Roy og Domaine Les Vignes de l’Ange og har derfor et enormt utvalg druer.

Vinen er en blanc de noirs, det vil si at den er produsert kun på blå druer og i dette tilfellet pinot noir. Den er selvfølgelig produsert på champagnemetoden og inneholder 12% alkohol.

Vinen har en aroma av modne epler, rødde bær, litt florale toner og hint av brødbakst. Den har god konsentrasjon på smak, godt fruktpreg, fin syre og sitter godt i munnen. Elegant sødme og hint av mineraler i en god ettersmak. Meget godt kjøp!

Produktet er tilsendt

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggere like this: