Charles Heidsieck Brut Réserve

Datoen sier 4. desember, det skal på papiret tilsi at vi er inne i førjulstiden, advent om du vil. Den bør nytes til det fulle for plutselig er det januar og mange kalde blåmandager. Vi ser på en nydelig nyttårschampagne; Charles Heidsieck Brut Réserve!

img_7181
Charles Heidsieck ble født i 1822, 37 år etter at onkelen opprettet Champagne House Heidsieck & Co, han vokser opp i vinmarkene sammen med søstrene og en lidenskap for champagne vokser frem ettersom han vokser til på vingården.
Som 29-åring i 1851 starter han sitt eget vinhus, han velger å la eksperter på vinmarker ta vare på vinmarkene sine og velger å fokusere på selve produksjonen og lagringen av champagnen sin.
Han satser stort og kjøper 47 leirekjellere fra det 11-århundret, dette skulle vise seg å være et smart trekk.
I 1952 drar han til Amerika, et land hvor majoriteten ikke har hørt om champagne, for han har selvtillit: Hvis det skal være champagne i Amerika så skal det være hans.
Han blir kalt en karismatisk dandy, han gjør seg meget godt i pressen og får stor oppmerksomhet, «Champagne-Charlie» blir et ikon for Frankrike og champagne i det nye landet.
Han returnerer til Europa med stor suksess og begynner den samme misjoneringen her, det går ikke lenge før Heidsieck champagnen er representert i de fleste land især hos kongehusene.
Så var det bare å fortsette å lage kvalitetschampagne da!

img_7177

Dette er den såkalte Brut Rèserve, flaggskipet til vinhuset. Druene kommer fra 60 forskjellige Crus, 40% er fra forskjellige årganger med en gjennomsnittsalder 10 år. Den er produsert på tradisjonell måte og fått 5 år på bunnfall, degorgert i 2017.

Vinen har en intens og kompleks aroma av brioche, solmoden frukt, litt tørket frukt og nøtter. Den har en fantastisk dybde med friskhet og kremet utvikling i harmoni med elegante bobler. Velbalansert smak som sitter lenge i munnen.

En utrolig flott champagne du må unne deg i jula, ypperlig som den første champagnen på nyttårsaften (Vi tar de dyreste og beste først – ikke sant?)! Finnes på 114 vinmonopol.

Produktet er tilsendt

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggere like this: