Accordini Valpolicella Classico 2016

Deilig Valpo` står på programmet i dag, Valpolicella er en go-to vintype for min del, deilig alene og til lette kjøttretter! Accordini Valpolicella Classico 2016 er ute i ny årgang!

Stefano er familieoverhodet for familiebedriften med 4 hektar vinmarker i Bessole i Negrar, Valpolicella. Tiziano, hans sønn, driver firmaet og står for markedsføring. Daniele, også sønn, driver med ønologi. Resten av familien er alle involvert på en eller annen måte.

De har vinkjeller i Pedemonte, hvor produksjon av de etter hvert så velkjente vinene foregår. Produksjonen er tuftet på gamle tradisjoner, men også innovasjon og nytenkning kommer inn i bildet, som med deres Passo IGT hvor de lokale druene Corvina Veronese og Rondinella blandes med internasjonale varianter som Cabernet Sauvignon og Merlot.
Accordini er dog mest kjent for sine massive Amaroner, sine fløyelsmyke Ripasso-viner, samt de friske, saftige Valpolicella Classico-vinene de triller ut av kjelleren hvert år. La oss heller ikke glemme den fabelaktige røde søte vinen Recioto della Valpolicella Classico Acinatico, en legendarisk vin med røtter tilbake til 400-tallet. Den lages fremdeles etter samme oppskrift.

Druene til denne vinen er håndplukket og druesammensetningen er som følger: Rondinella 30%, Corvina 65% og Molinara 5%.

Vinen er mørkerød med friske kirsebær og krydder på aroma, litt urter og vanilje. Den er ung og fruktig på smak, har en veldig fin syre og et deilig delikat bærpreg. Sitter godt i munnen.

Flott og veldig sympatisk priset italiener, tåler et par år i kjelleren også. Prøv til julens torsk, kylling og kalkun, pinnekjøtt og ribbe.

Produktene er tilsendt

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggere like this: