Kloster Eberbach Riesling Trocken 2016

Riesling, en av de klassiske julevinene. Hva er da bedre enn Kloster Eberbach Riesling Trocken 2016 fra det historiske Kloster Eberbach?

Først litt historie, det var cisternemunker fra Burgund som grunnla klosteret i 1136, selv om klosteret fikk store skader under tredveårskrigen og måtte gjennom omfattende rekonstruksjon så opplevde det stor økonomisk suksess 150-200 år etterpå, etter andre verdenskrig var det den tyske stat som overtok eiendommen.
De siste 150 årene har bygningene blitt brukt til forskjellige ting, fengsel og asylum for å nevne noen, men vinproduksjonen har fortsatt.
Det er Dieter Greiner som er sjef for eiendommen i dag og hit til Tysklands eldste vingård kan man komme på omvisning, vinsmaking, musikkfestival og til å med gifte seg!

En liten funfact er at det er fra kjellerne i Kloster Eberbach uttrykket «kabinett» kommer fra, viner man hadde høye forhåpninger til la man i – kabinett eller skap til videre lagring.

Hvis du ser denne merkingen på en tysk vinflaske betyr det at vinhuset er medlem i VDP, en forening med de 200 beste vinhusene i Tyskland. De er også de eneste som kan benytte kvalitetsuttrykket Grosses gewächs.

Vinen har en frisk og fruktig aroma, godt preg av eple og sitrus og fremstår veldig fersk. Den er frisk og fruktig på smak med god fylde, flott syre og sitter lenge i munnen.

En utrolig bra riesling, meget sympatisk priset og et superkjøp! Passer godt til ribbe, pinnekjøtt, lutefisk og andre juleretter. Skulle du få lyst på håndtverkspølser med sauerkraut er den ypperlig til det også!

Produktene er tilsendt

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggere like this: