Nydelig Champagnetrio fra Castelnau.

Det nærmer seg nyttår, hvert fall med tanke på å sikre seg vinene man ønsker til jule-og nyttårsfeiring. I dag skal vi se på en nydelig trio fra Castelnau, 3 Champagner som oppfyller alle dine behov ut året!

Castelnau Brut Réserve, Castelnau Brut 2003 og Castelnau Bl. de Bl. Brut 2003:

Når Champagne de Castelnau ble opprettet i 1916 i Epernay, ble det gitt navnet til General de Castelnau «Le sauveur de Nancy» (Frelseren til Nancy) som vant Champagneslaget i løpet av første verdenskrig.
Siden da var huset kjent for sin champagne hovedsakelig i Frankrike, men er nå tilgjengelig også internasjonalt.

Castelnau har hele 900 hektar og 155 cru å håndplukke druer fra og de bruker bare den første pressen «Cuvée».
Noe av det som gjør Champagne Castelnau veldig spesiell er at de bruker veldig lang lagring på vinene sine, ofte dobbelt så lang tid! Det vil si at Brut Rèserve som vi skal se på lenger ned er lagret minimum 6 år! (Den vant også 2013 International Wine and Spirit Competition)

Castelnau Brut Réserve er produsert på 40% Chardonnay, 20% Pinot Noir og 40% Pinot Meunier.

Den har en herlig aroma med urter, florale toner, hint av eksotisk frukt og hint av tobakk. Den er fyldig, har god sødme, frisk smak av hvit steinfrukt, sitrus, nøtter og litt toast. Frisk syre som sitter godt i en god ettersmak.
Smaksrik og god champagne som kan lagres et par år, god kjøp! Passer godt til aperitiff, skalldyr, østers, sjømat og alene.

Castelnau Brut 2003 er produsert på 70% Pinot Noir og 30% Chardonnay, 2003 var en varm årgang og vinmakerne ble veldig positivt overrasket over hvor bra vinen ble.

Den har en kompleks aroma av moden frukt, sitrus, eksotiske hint og brødbakst. Den er kompleks også på smak, fyldig og fruktig med smaker av moden frukt, krydder, autolyse og har en lang ettersmak.
En deilig champagne som tåler en del år i kjelleren, men også utrolig flott nå! Passer godt til sjømat, lyst kjøtt som kylling, kalkun og kalv.

Castelnau Bl. de Bl. Brut 2003 er også en 2003 årgang, denne er en Blanc de Blancs, altså en champagne produsert kun på Chardonnay. Det vil si 100% 1. og Grand Cru Chardonnay, hovedsakelig fra Montagne de Reims, men også fra Côte des Blancs. Denne vinen hadde visstnok så mye personlighet at de måtte lagre den 12 år i kjelleren, dette skulle vise seg å være et godt valg.

Vinen har en stor og innbydende kompleks aroma, her får man tørket og moden frukt, florale toner, hint av urter og et godt brødpreg. Den er kompleks på smak, fyldig og har fin syre. Deilige smaker av karamellisert frukt, sitrus, eksotisk frukt og brød, lang og elegant ettersmak. Passer godt til aperitiff, skalldyr, sjømat og østers.

Dette er selve nyttårschampagnen, denne drikker du først, for denne er best og må nytes!

Produktene er tilsendt

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggere like this: