Sandeman Fine Tawny

Et lite portvinsnotat her på formiddagen, vi ser på Sandeman Fine Tawny!

Man kan datere Sandeman helt tilbake til 1790 da skotten George Sandeman grunnla The House of Sandeman i London, der spesialiserte han seg på sherry og portvin. Den ikoniske «Don» som er på flasken ble tegnet på slutten av 1920 tallet da det var in med franske plakater med silhuetter, en funfact er at den er designet av en skotte som latet som om han var fransk.

Tawny Port er den letteste portvinstypen, når den har 10, 20 osv. på flasken betyr det at det er en meget god tawny port som har blitt lagret. Dette er dog den lette, fine typen som er nytappet og klar for konsum!

Som de fleste portviner er det mange druer involvert i vinmakingen, den har 19.5% alkohol. Portvin nytes gjerne alene, til sjokoladedesserter, med blåmuggost på pepperkake eller i gløgg.

Oppskrift:

  • 37,5cL Sandeman
  • 10 hele nellik
  • 1 hel appelsin
  • 1 spiseskje brunt sukker
  • 1,5 gram  kanel
  • 1,5 gram muskat
  • 1,5 gram allspice
  • 2,5 gram ingefær
  • 150 ml vann
Skjær appelsinen i to og stikk nellikene inn i den ene halve, stek den i ovnen på 200 grader i 15 minutter. I mellomtiden tar du vannet, sukkeret og krydderiene og koker opp i en kjele, la det redusere til rundt halv. Ta av platen og tilsett portvinen, appelsinjuice fra appelsinen du ikke bakte og hele appelsinen du bakte. La det bli varmt, sil og server! (Husk at den ikke må koke)
Portvinen har en innbydende aroma av tørket frukt, plommer, røde bær, litt fat og et deilig nøttepreg. Den er bløt og sødmefull på smak, fint utviklet, har de samme smakene som på nesen og en lang og flott ettersmak.
Meget godt kjøp, flott portvin.

Produktet er tilsendt

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggere like this: