Cono Sur Single Vineyard Block no 23 Rulos del Alto Riesling 2016

Det skal til en del riesling i desember, det er en vintype og drue som virkelig har det som trengs til julematen i form av frukt og syre. Et litt spennende alternativ i rieslingjungelen er Cono Sur Single Vineyard Block no 23 Rulos del Alto Riesling 2016:

Vinen kommer fra et vinhus, Con Suru, establisert i 1993 med mål om å produsere kvalitetsviner som viser hva en vin fra Chile virkelig kan være. De har blandet moderne teknologi med gamle tradisjoner og man kan trykt si at de har lykkes. Navnet Con Sur refererer til beliggenheten til vinhuset, nemlig Sør-Amerikas konus, hvorav Chile ligger som en stripe i vest.

Hjørnesteinen i firmaet er innovasjon kombinert med respekt for naturen og de er representert i 10 daler i Chile og har derfor mulighet til å produsere helt ulike chilenske viner! De begynte å snu jordbruket mot økologisk i 1998 og produserer i dag meget miljøvennlig vin, dagens riesling er sertifisert karbonnøytral.

Den er produsert på 100% riesling og er en single vineyard. Vinmarken Rulos del Alto ligger i Bio-Bio Valley, her er det mineralsk jordsmonn og rød leire og her vokser faktisk de eldste vinstokkene i Bio-Bio. Den er lagret 4 måneder på ståltank før flasking.

Vinen har en innbydende og aromatisk duft av eple, florale toner, hvit steinfrukt, litt mineraler. Den har en fin og balanserende syre i munnen, god frukt og smak av sitrus, blomster og mineraler i ettersmaken.
En utradisjonell og god riesling, passer godt til fete juleretter så vel som klassiske kombinasjoner av hvitt kjøtt og fisk.

Produktet er tilsendt

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggere like this: