Pierre Gerbais L’Osmose Extra Brut 2011

Årets nyttårsvin er økologisk, spontangjæret og uten andre tilsetninger enn litt sulfitter tilsatt ved flasking, en unik champagne med andre ord. Pierre Gerbais L’Osmose Extra Brut 2011 er årets nyttårschampagne! (Finnes på 64 vinmonopol i de største byene)

Pierre Gerbais er en liten familieprodusent som holder til helt syd i Champagne, like nord for Chablis der jordsmonnet også er det samme, preget av Kimmeridge kalk. Et jordsmonn som består av kalkstein, leire og masse små fossile østers fra Jura-tiden, 150-160 milioner år siden.
Området som er det sørligste området i Champagne heter Côte des Bars og er en region som tidligere har vært identifisert med Burgund, men som nå lager supre Champagner.
Som nevnt lager de spontangjæret basevin, noe som er en sjeldenhet i Champagne. De har også drevet økologisk siden 1996 og bruker veldig lite svovel i vinmakingen.

Vinen er produsert på 100% Chardonnay, druene kommer fra to ulike vinmarker; en som heller mot sør og en som heller mot nord. Vinplantene i begge markene, Les Côtes» og Champ Viole er alle over 50 år gamle. Den har ligget 36 måneder på bunnfallet sitt før degorgering, og den er videre modnet på flaske i minst 6 måneder før salg.

Vinen har en aroma av modne epler, sitrus, litt florale toner, mineraler og et elegant preg av gjærbakst. Den er kompleks på smak, kremet og fyldig med godt preg av moen frukt, fin syre og en lang og god ettersmak. Den har definitivt særpreg og jeg syns det er en veldig flott Champagne.
Denne nytes først på kvelden så man får mest mulig ut av den, super som aperitiff.

Produktet er tilsendt

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggere like this: