Contessa Matilde Lambrusco di Sorbara

Det er nyttårsaften, vi må ha bobler; Contessa Matilde Lambrusco di Sorbara! (Dette er det jeg vil kalle en frokostvin, les hvorfor nederst i artikkelen)

Contessa Matilde er et vinhus i Emilia-Romagna, selveste Lambruscohovedstaden. Lambrusco var superpopulært på 70-tallet, men fikk etter hvert et dårlig rykte på seg for å bare være røde sukkerbobler. Nå har heldigvis tidene snudd og det er fullt mulig å få tak i kvalitetslambrusco på vinmonopolet.

Lambrusco er produsert på lambruscodruen og er enkelt forklart musserende rødvin. Den er produsert på den tradisjonelle metoden, eller champagnemetoden om du vil.

Vinprodusenten bak denne vinen er Cavicchioli, et vinhus med erfaring med å produsere musserende vin og spesielt lambrusco siden 1928.

Vinen har en lett og frisk aroma av røde bær, jordbær, bringebær, litt blomster og urter. Den er frisk og fruktig på smak og har et saftig fruktpreg som sitter lenge.

Hvorfor skrev jeg at det er en frokostvin? Jo, de er fordi den passer så sabla godt med bacon! Jeg fikk smake denne kombinasjonen av en kjent norsk kokk, og har ikke glemt det. Bacon kan selvfølgelig også serveres til lunsj og middag, men du skjønner hva jeg mener.
Passer til kjøtt med litt fett, fingermat, lette bærdesserter, kylling osv.

Produktet er tilsendt

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggere like this: