Dom. de la Janasse 2016

I dag skal vi se på en frisk og fin franskmann som er meget behagelig priset, en flott start på det nye året; Dom. de la Janasse 2016!

Historien til Domaine de La Janasse er klassisk; Aimé Sabon kommer på slutten av 60-tallet hjem fra militæret og overtar farens vingård, han vil ikke lenger sende druene til det lokale kooperativet men heller starte vinproduksjon selv.
Aimè vet at jorden hans er god, i 1973 har han bygd sin egen vinkjeller og utvider arealet på gården. Fra 15 hektar har vingården i dag hele 90 hektar vinmark, den drives av Sabons eldste sønn og datter, samt hans kone. De to barna har begge utdannet seg innen vinmaking.

Domaine de La Janasse produserer i dag en vid linje av viner, fra Chateauneuf-de-pape, Côtes du Rhône (hvit, rød og rosè) og IGP`er.
Som dere sikkert skjønner av det har de derfor veldig mange små vinmarker, små mikroklimaer å holde styr på – og det klarer de.
De produserer vin på en bærekraftig og fornuftig måte med fokus på kvalitet og natur.

Druene til dagens vin kommer fra en liten vinmark rett øst for Chateauneuf-de-pape, en mark på 23 hektar i byen Courthézon. Her dyrkes druer uten bruk av ugress- og insektmidler.
Druene brukt er 40% Grenache, 20% Mourvèdre, 20% Carignan (gamle vinplanter), 15% Syrah og 5% Cinsault og vinen er lagret mellom 6 og 9 måneder på fat.

Vinen har en frisk aroma av ferske bær, jordbær, bringebær og bjørnebær, fint krydderpreg med hint av lakris og urter. Den er ung og saftig på smak, overraskende konsentrert, lette tanniner og et generelt behagelig preg. Lett fast og varm ettersmak.

Et meget godt kjøp, sjelden man finner denne kvaliteten til under 150 kroner.

Produktet er tilsendt

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggere like this: