Talanca fra Castello di Cigognola.

I dag vil jeg vise dere en flott trio av viner fra vinhuset Castello di Cigognola, jeg smakte de en god stund før jul men det måtte bare spares til etter sommeliereksamen og alle juleproduktene. Men den som venter på noe godt….

Dette er Talanca Barbera 2015, Talanca Barbera 2015 og Talanca Black 2015!

Husker dere novemberinnlegget om vinene fra San Patrignano som var på salg? Hvis ikke: de vinene ble produsert av en vingård som er en del av et prosjekt for å hjelpe unge belastede mennesker. Familien Moretti som driver vinhuset Castello di Cigognola bidrar til dette prosjektet med hele 20 millioner euro hvert år!

Gian Marco og Letizia Moratti har 36 hektar vinmark som omkranser det ærverdige slottet fra 1200-tallet i åsene i Oltrepò Pavese, Lombardia, grensende til Piemonte og Emilia.
De teamet opp med den kjente ønologen Riccardo Cotarella for å skape de beste viner dette terroir kan tilby, og det har de til de grader lyktes med!
Vinmarkene deres ligger på samme breddegrad som Piemonte, Bordeaux i Frankrike og Oregon i USA.
De produserer Barbera, Pinot Noir, Nebbiolo og Chardonnay, og de tre vinene vi skal se på i dag er de første av sitt slag i denne 2015 årgangen!

Rieslingen har en intens aroma av epler, hvit steinfrukt og generelt moden gul frukt. Den er rund og deilig på smak, konsentrert og meget godt balansert.
Denne ble jeg ganske imponert over, godt kjøp!

Barberaen har et fint preg av mørke bær, mørk frukt og krydder på nesen, den følger opp med en godt balansert smak og god syre. God frukt fra skogsbær også på smak, lett og fin.
Man finner altså flotte barberaer utenfor Piemonte, det er denne et godt eksempel på.

Black / Pinot Nero har en innbydende aroma av mørke bær, litt delikat rød frukt i bakgrunnen og krydder. Den er velbalansert og elegant på smak, balansert og fyldig fruktighet med en rund avslutning. Deilig både til kjøtteretter men også super alene!

Som nevnt er disse tre de første årgangene av vinene og jeg må si at jeg gleder meg til å følge de neste årgangene, jeg likte de tre første utrolig bra.

Produktet er tilsendt

 

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggere like this: