To viner fra Maison Champy.

God mandag, vi starter uken med to fine franske viner fra vinhuset Maison Champy. Vi ser på Champy Bourgogne Pinot Noir Signature 2015 og Champy Bourgogne Chardonnay Signature 2015 som ble lansert i November i fjor. Begge er økologiske.

Maison Champy er ikke bare et lite vinhus fra Burgund, det er det første etablerte vinhuset i regionen som fortsatt er i drift. Det ble etablert i 1720 og blir ansett som en pioner for den burgundiske vinmakingen.
I dag består vinhuset av 22 hektar vinmark i Côtes de Beaune, de driver dog også negociant business, det vil si at de kjøper opp druer fra andre og produserer vin av det.
Et lite interessant fakta er at vinhuset faktisk ble eid av kjente Louis Jadot en periode (etter at den siste av 9 generasjoner eiere døde) og holdt på å bli slukt av det navnet, heldigvis drev nye eiere gjennom det gamle navnet. De mistet dog mye av vinmarkene sine til Jadot.
Eier er Pierre Beuchet som har drevet vinhuset siden 2012 og på laget er den greske vinmakeren Dimitri Bazas som har lagd vin for vinhuset siden 1999.
De er i prosessen med å gjøre om vinmakingen sin til organisk/økologisk, noe som ikke er gjort på en dag.

Pinot Noir Signature 2015 har vært lagd på tradisjonell måte og lagret 10 måneder på eik, hvorav 30% er ny.

Den har en interessant aroma av røde bær, lett ferskt preg, hint av urter og fat. Den er saftig og frisk på smak, godt integrerte tanniner, godt bærpreg som sitter lenge i munnen. En pen burgunder.

Signature Chardonnay 2015 er også produsert på tradisjonell metode og er lagret 10 måneder på eik, hvorav 20% nye.

Vinen har en aroma av gule epler, sitrus, urter og hint av vanilje. Den er frisk på smak, rik frukt og balanserende syre, lett mineralsk utgang.

Dette er to fine viner for deg som har lyst til å bli litt kjent med Burgund, de er fine og typeriktige uten å koste skjorta!

Produktet er tilsendt

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggere like this: