Nyheter og gamle travere fra Brewdog!

Fredag den 12. var det slipp på vinmonopolet, da fikk blant annet det skotske bryggeriet Brewdog flere medlemmer i Norge, inkludert en spesialøl lagd kun for Norge! Skal vi bare hoppe i det?

Brewdog er som nevnt skotsk, det ble grunnlagt i 2007 av vennene James Watt og Martin Dickie. Fra april 2007 til november 2012 lå bryggeriet ved Kessock Industrial Estate i Fraserburgh, en liten by ikke så lagt unna Aberdeen. Etter å ha vokst ut av dette lokalet ble det bygd et nytt og større bryggeri i Barmacassie i Ellon i 2012. Det første brygget der ble satt 1. november 2012 og utvidelsen ble finansiert gjennom andelssalg til kunder, et prosjekt man har kalt «Equity for Punks».

Som dere kanskje vet er jeg andelsholder og har vært på det årlige eventet i Skottland, årsmøtet eller AGM om du vil. Det kan anbefales på det sterkeste, utrolig moro. Vi var så heldige å få et intimt møte med eierne da vi var der.

Hvis DU vil bli Punk og få 10% avslag på alle Brewdogbarene og 20% online klikk her.

Nok om det, øl?

Kunstneren og champagne-elsker Aune Sand har vært inspirasjon til BrewDog´s nyeste øl. Den 12. lanserte Brewdog Hello My Name is Aune, som er en limited-edition Dobbel IPA brygget kun for det norske markedet. Som en hyllest til Aune er ølen tilsatt jordbær.
Grunnen til denne lanseringen er at det åpnet for nye investorer (se lenke over).
Hello My Name is Aune er én av ni øltyper fra Brewdog´s ”Hello My Name Is…” serie. Denne øl-serien er brygget for å erkjenne takknemmelighet til hærskaren av ‘lidenskapelige punks’ i Norge og ni andre europeiske land. Hver øl er tilsatt smak av frukt tilknyttet det representative landet, og det er BrewDog´s tilhengerne som selv har valgt frem navnene. I Norge konstaterte de norske tilhengerne fellestrekktrekk mellom Brewdog og Aune; de er begge særegne av natur og utfordrer de etablerte normer og sosiale strukturer.

My name is Aune er en dobbel IPA, den har en kraftig og fin nese med tropisk frukt, hint av jordbær, humle og florale toner. Det er kraftig og deilig på smak, godt balansert og godt skum. Fruktig og fint og jordbærene gjør seg veldig godt. En meget god IPA!

Disse juleølene var med i en av fjorårets juleølsmakinger, se hvordan de klarte seg her.

BrewDog Punk IPA er en klassisk IPA, en av de første jeg begynte å drikke og en av de jeg alltid kommer tilbake til. Fruktig og konsentrert aroma, tropisk frukt, humle og florale toner både i aroma og smak. Den har en lang og god ettersmak som bør behage alle IPA-fans.
BrewDog Vagabond Pale Ale er et glutenfritt pale ale, det har en god balanse mellom gylden malt og pirrende humle, godt sitrus og fruktpreg. Behagelig alkoholprosent (4.5%) og jeg må si at det er et av de beste glutenfri ølene jeg har drukket.

BrewDog Dead Pony Club er nok en gammel favoritt i husstanden, det er en vestkyst pale ale på 3.8% alkohol. Den er godt balansert mellom tropisk frukt, sitrus og florale toner. Fruktig og floral også på smak, behagelig bitterhet og meget god fylde til å ha så lite alkohol.
BrewDog Cocoa Psycho er en russisk imperial stout på 10% alkohol. Den har vært infusert med kaffebønner under bryggingen og lagret på kakaonibs, vaniljefrø og eikechips.
Den har en innbydende aroma av kaffe, kakao, røstet malt, lakris og hint av frukt. Den er fyldig, har de samme smakene som i aromaen, godt balansert, lang og varmende ettersmak.

Brewdog Electric India er en saison / farmhouse ale, på boksen skives det at det er en hybrid mellom saison og IPA. Den har definitivt mer humle enn en vanlig saison, jeg er normalt ikke en stor fan av dette franske farmhouse alet, men med litt humle faller det bedre i smak. God balanse mellom malt og humle, deilig og forfriskende appelsinpreg både på nese og smak. Medium bitter og krydderpreget. Godt!
Brewdog Semi-Skimmed Occultist (8%) er en nyhet på vinmonopolet, det er en milk-stout, en øltype jeg har blitt mer og mer glad i. Ølet har en meget innbydende aroma med kakao, vanilje og et visst laktosepreg, hint av kaffe. Den er fyldig, har god sødme, godt integrert alkohol og et flott komplekst kakaopreg. En utrolig flott milk-stout!
BrewDog Nine to Five Wizard er et øl i Wildcardserien deres, se på det nydelige designet av Yuko Kondo! Øltypen er tysk weissbier og den har 7.5% alkohol.
Det har en deilig aroma av malt, banan, behagelig krydderpreg og brød. Den er fyldig, kremet tekstur, fin og fruktig med et deilig wissbierpreg.
BrewDog Elvis Juice Grapefruit Infused IPA er som navnet tilsier en IPA med grapefrukt, den har 6.5% alkohol. Ølet har en kompleks aroma av sitrus, grapefrukt, tropisk frukt, florale toner og hint av karamell. Den er fyldig og har tydelig grapefrukt på smak, deilige bittersøte smaker, god frukt og sitter lenge i munnen. En utrolig frisk og god IPA.

Hva er din favoritt fra Brewdog?

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggere like this: