2 øko-vinbokser til vinteren.

I dag ser vi på to økologiske BiB`er eller vinkartonger om du vil, begge fra Spania, en rød og en hvit.
Félix Solís avantis S.A ble grunnlagt i 1952 da Félix Solís Fernández og hans kone Leonor Yáñez flyttet til Valdepeñas hvor de kjøpte det kjente Casa del Huerto del Cura. Navnet betyr «huset i hagen til presten».
Bare 10 år senere kjøper Felix et flaskefirma i Madrid, dit sender han vinen og flasker for hånd, det er her «Viña Albali» oppstår (Albali er en veldig lyssterk stjerne).
I 1968 kommer det nytt lovverk for Valdepeñas Denominación de Origen; vinen må produseres og flaskes på samme sted. Felix flytter kontant flaskefirmaet.
I de neste årene fortsetter bedriften å øke i popularitet og verdi, de oppretter nye firma i blant annet Kina, Mexico, Tokyo… Felix kjøper også flere vingårder forskjellige steder i Spania og ett i USA. Firmaet har blitt intet annet enn en internasjonal suksess og er tilstede i mer enn 115 land.
Det eies i dag av 3. generasjon Solìsfamilie som driver det videre på samme måte som Felix.
Félix Solis Viña Albali Tempranillo er produsert på 100% tempranillo, økologisk/organisk, den har 13% alkohol og under 3 gram restsukker. Helt januarvennlig med andre ord.
Den har en fruktig og fin aroma av skogsbær, røde bær, hint av urter. Den er rund og behagelig på smak, smaken følger nesen og den har en fin tørrhet i ettersmaken.
En vin som både er lett å drikke alene og til mat, gjerne lyst og rødt kjøtt.
Félix Solis Viña Albali Verdejo er som navnet tilsier produsert på verdejo. Den har 12.5% alkohol og også denne under 3 gram sukker per liter. Denne er også økologisk/organisk.
Vinen har en lett og mild aroma av eler, sitrus, litt steinfrukt. Den er rund i behagelig på smak, litt forsiktig men fin fruktfedme. Lys og lett vin som er lett å drikke!
Begge boksene har meget god pris.

Produktet er tilsendt

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggere like this: