Ricardelle de Lautrec Cabernet Sauvignon 2015

I dag skal vi se på en ganske ny og miljøvennlig franskmann, Ricardelle de Lautrec Cabernet Sauvignon 2015 kom på vinmonopolet i forrige måned.

Domaine de Ricardelle de Lautrec er en 50 hektar stor familieeiendom i Coursan i hjertet av Languedoc-Roussillon regionen. Vingården er beliggende mellom de mer kjente vinområdene La Clape, Minervois og Corbières.

Drives i dag av Lionel Boutié, fjerde generasjon på vingården. Da han overtok, la han om til økologisk drift, og full sertifisering ble oppnådd i 1999. Vinmarkene består av leire og kalkstein med innslag av grov stein og grus flere steder. Det er stort mangfold av planter og dyr i vinmarkene. Lionel er glad for at han valgte å gå over til økologisk drift. Han sier det kort og godt slik: «I breathe better…»

Vinen er produsert på håndplukkede og nøye selekterte druer, den er spontangjæret, har gjennomgått svært lett filtrering og er lavt svovlet. Den har 13.5% alkohol og svært lite restsukker.

Vinen har en fin aroma av røde og mørke bær, litt parfymerte toner og krydder. Den er konsentrert og fyldig, har en fin syre, godt bærpreg og sitter godt og lenge i munnen. Fine og integrerte tanniner.
En vin som smaker mer enn den koster, et meget godt bekjentskap med Sør-Frankrike!

Produktet er tilsendt

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggere like this: