Kranz Riesling Trocken 2016

Kranz Riesling Trocken 2016 er en ny tysk naturvin på vinmonopolet, de begynte ikke å tappe sin egen vin før på 70-tallet, men har steget enormt i de tyske vingrader de siste årene!

Kranz holder til i Ilbesheim i Pfalz, i vinmarker med et meget kalkrikt jordsmonn.
Vinhuset er i flere betydninger en ung stjerne på den tyske vinhimmelen.
De første vinstokkene ble plantet i 1948 da gården ble etablert, men til å begynne med var det først og fremst melkeproduksjon som sto i fokus.
Til å begynne med ble vinen kun solgt lokalt, men vinene var gode og etter hvert var det kunder over hele Tyskland som etterspurte Kranz sine viner.
Starten på noe virkelig stort kom da Boris Kranz, bare 20 år gammel, overtok ansvaret i vinkjelleren. Han forsto til fulle hvilket potensiale som lå i det unike jordsmonnet. Han visste også at for å få frem dette potensialet kreves det presisjon, nøyaktighet og godt arbeid både i vinmarkene og i kjelleren.

Systematisk og målrettet innsats gjennom mange år har brakt Boris Kranz helt til toppen. Fra å være ung og ukjent i vinverdenen for ti år siden, rangeres han nå blant Tysklands aller beste i de tyske vinguidene. Kranz ble i 2012 tatt opp som medlem i VDP.

Hos Kranz finnes det ingen snarveier, ikke i vinmarkene og slett ikke i kjellerarbeidet. I vinkjelleren møtes det tradisjonelle og det moderne, det finnes både ståltanker og store gamle fat. Vinene spontangjæres og er uten tilsetninger foruten sulfitt som tilsettes ved tapping på flaske

Vinen har en innbydende aroma med godt fruktpreg, modne epler, sitrus, litt florale toner og lett mineralpreg. Den er fyldig og fin på smak, god fruktighet med de samme tonene som på aroma, god syre og en lang ettersmak.
En riesling som imponerer, og med tanke på prisen er den et knallkjøp! Kan lagres minst 5-6 år.

Produktet er tilsendt

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggere like this: