Tre franske tilbudsviner.

Tenkte vi skulle se på tre av vinene som ble satt ned i pris forrige måned, mange viner forsvinner fort mens andre perler blir liggende igjen og man «glemmer» at de ble satt ned (Ikke lett å få med seg alt når hele 7234 varer blir satt ned på en gang).

Agnes et Didier Dauvissat Petit Chablis 2014 kommer fra ett av tre vinhus i Chablis ved navn Domaine Dauvissat, det nyeste ble etablert av Agnès og Didier Dauvissat i 1987. De høstet inn druer for første gang i 1989, en flott årgang (Hvertfall med tanke på at undertegnede ble født det året).
Vinhuset ligger i landsbyen Beine med kun 500 innbyggere og de har ca. 10 hektar vinmark, henholdsvis 3.5 petit chablis, 4.5 chablis og 2 premier cru Beauroy. Da de startet solgte de alle druene til negocianter, nå flasker de og selger halvparten selv.

Vinen har en frisk og fruktig aroma, godt sitruspreg og hint av mineraler. Den er saftig og har god frukt på smak, fin fedme og bra syre, lang utgang som sitter godt.

(Før pris: 237,70,- / Ny pris 211,00,-)
Antall viner: ca 340 stk.

Cirotte Le Chêne Marchand Sancerre 2013 er en spennende og prisvinnende Sancerre hvor 20% av vinen har modnet i 500 ltr Acacia fat i 6 mnd.
Det er Joël og Sylvie Cirotte som står bak det lille familiedrevne vinhuset i Loire, Frankrikes toppområde for Sauvignon Blanc.
Le Chêne Marchand er et vinmarksområde ved landsbyen Buè, og her finner man noen av Sancerres beste marker.

Vinen har en frisk aroma av gress, grønne epler, hvit steinfrukt og sitrus.
Konsentrert på smak, fyldig og fin frukt, meget god syre og en lang og elegant utgang. En Sancerre med særpreg, denne likte jeg godt!

(Før pris 257,10,- / Ny pris 240,00,-)
Antall viner:ca 430 stk.

Grand vin de Chateau de Ricaud er toppvinen fra dette lille vinslottet i Bordeaux. Alain Thienot kjøpte eiendommen i 1980 og var overbevist om at det var en diamant, den var bare ikke slipt enda. Sammen med Dourthe-teamet skapte han denne vinen for første gang i 2010 og han sier at den har en unik eleganse.
Dourthe er et selskap stiftet i 1840, det består nå av 9 eiendommer , eller chateauer om du vil, hvor alle har blitt hevet til høyden av kvalitet innenfor sine respektive appellasjoner.
Jeg skal komme tilbake til Chateau de Ricaud og Dourthe i mars, da kommer det nemlig en ny og spennende vin fra de.  

Vinen er produsert på 75% Cabernet Sauvignon, 20% Merlot og 5% Petit Verdot. Lagret 12 måneder på fat og vinen er flasket i 2013.

Vinen har en innbydende aroma av modne røde bær, solbær, krydder og lakris. Den er lett utviklet på smak, har en god og fyldig frukt, god balanse og integrerte tanniner. Lang og strukturert avslutning med hint av vanilje.
Godt kjøp!

(Vinen har annet bilde på Vinmonopolet)
(Før pris 335,50,- / Ny pris 274,90,-)
Antall viner: ca 210 stk.

Produktene er tilsendt

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggere like this: