Mar de Lisboa Red 2015

Portugisiske Mar de Lisboa Red 2015 var ny på vinmonopolet i fjor med sin 2014-årgang, nå er den tilbake i ny og fresh årgang!

Det første jeg tenker på når jeg ser flasken er at den er utrolig fin, Cabozen (fisken) og flasken har så behagelige farger!

Quinta da Chocapalha, vinhuset bak denne «fiskevinen» har 45 hektar vinmark i Alenquer, 45 km nordvest for Lisboa. Alice og Paulo Tavares da Silva, eierne, kjøpte eiendommen i 1980 og vinplantene de plantet er i dag over 20 år gamle. Med seg på laget har ekteparet med seg datteren Sandra som er vinmaker, hun balanserer vinmakingen på tre vingårder samtidig, inkludert foreldrene sin, og har blitt et kjent navn i vinverdenen.

Når du leser Tinta Roriz, Touriga Nacional (Tempranillo), Touriga Franca og Syrah ringer det kanskje en bjelle på de første? Svaret er portvin. Selv om portvinsprodusentene har veldig mange druer å velge mellom er disse en del brukt.
Syrah er jo en internasjonal drue du sikkert kjenner igjen fra for eksempel Frankrike, eventuelt som Shiraz i Australia.
(Blandingsforholdet er som følger: 47% Tinta Roriz, 26% Touriga Nacional, 22% Touriga Franca, 5%)

20% av vinen modnes på fransk eik (barrique) i ca. 6 mnd. før blending og tapping på flaske.

Vinen har en frisk og ung aroma av saftige bær, hint av fat. Den er preget av saftige og syrlige bær i starten, jeg anbefaler å gi denne vinen litt luft – da får den vist frem frukten og fylden sin. Etter en tid i karaffel kommer frukten med god syre frem, den har runde og fine tanniner og ganske lang ettersmak.
En god vin det er supert å kose seg med alene til en koselig runde brettspill eller til lette kjøttretter med kylling og svin. Meget godt kjøp!

Produktet er tilsendt

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggere like this: