Louis Jadot Chablis 2016

Fortsatt noen som tviholder på den hvite tiden etter jul? Perfekt, for Louis Jadot Chablis 2016 er ute i ny årgang.

Historien om dette vinhuset starter i 1826 når familien Jadot kjøpte vinmarken Beaune 1er Cru, Clos des Ursules.
Maison Louis Jadot, en av Burgunds mest anerkjente og største produsenter, ble grunnlagt i 1859 og var ledet av Jadot familien frem til 1962 da André Gagey overtok.
Hans sønn, Pierre-Henry Gagey har drevet firmaet siden 1991.
De eier eller kontrollerer i dag ca. 170 hektar vinmarker i Burgund, fra Côte d’Or til Mâconnais, og helt ned til Beaujolais og produserer 8.5 millioner flasker fra 150 forskjellige appellasjoner.
Det som gjør at Louis Jadot skiller seg fra de fleste andre store produsentene i regionen, er antallet vinmarker de enten eier selv eller kontrollerer ved kontrakt.
78 hektar i Côte d’Or, gjør de til en av de største, 70 hektar i Beaujolais (Château des Jaques) samt det siste tilskuddet i Pouilly-Fuissé på 18 hektar (Domaine Ferret).
Nøkkelpersonen hos Jadot, vinmakeren Jacques Lardière, pensjonerte seg i slutten av desember 2012 og ga stafettpinnen videre til Frederic Barnier.
De produserer hovedsakelig Chardonnay og Pinot Noir men også noe Gamay og Aligotè.

Dette er altså «den vanlige» chablisen deres (finnes også i 150cl), de har også en petit chablis, grand cru chablis og 1er cru chablis på vinmonopolet.

Jeg regner med at de fleste vet at chablis er produsert på 100% Chardonnay, hvis ikke lærte du noe nytt. Den er også lagret på ståltank i 9 måneder på bunnfall før flasking.

Vinen har en typeriktig og deilig aroma av modne epler, sitrus, mineraltoner og urter. Den er fyldig med en fin friskhet, preg av de samme smakene som i aromaen, lang ettersmak med elegant mineralpreg og hint av hvit pepper.

Flott og typeriktig chablis med godt terroirpreg. Nytes gjerne alene, men også til fisk, sjømat, østers og lette kyllingretter.

Produktet er tilsendt

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggere like this: