2 flotte vinterviner fra Giovanni Rosso!

I dag skal vi se på to viner som passer perfekt til de kalde, lange vintermånedene.
Giovanni Rosso Barbera d’Alba Donna Margherita 2016 og Giovanni Rosso Barolo Serralunga 2013!

De kommer begge fra produsenten Giovanni Rosso, en produsent du kanskje har hørt om, eller har drukket vin fra uten å vite det…

Det er nemlig denne flotte produsenten i Serralunga i Italia selveste Ole Martin Alfsen samarbeider med når han lager de nydelige rødvinene sine!

Familien Rosso har drevet med vin i over 100 år i Barolo-kommunen og de lager kun røde viner. På 1980-tallet restaurerte Giovanni Rosso vinmarkene sine for å få enda bedre druer, sønnen Davide som vokste opp med farens dedikasjon til yrket utdannet seg selv til ønolog og hadde en del praksislære i Frankrike.
I 2001, når Davide var 27 år, tok han over ansvaret for vinifikasjonen på vingården til faren, mottoet hans er «Vin bør være en perfekt kopi av sitt terroir».

Den første Donna Margherita Barbera årgangen kom i 1996, det er en ufiltrert vin og den er lagret 12 måneder på eik.

Vinen har en aroma av mørke bær, krydder, litt urter og jordlige toner og hint av kakao. Den er ung og fruktig, litt maskulin bestemthet som balanseres av litt mer feminine runde kanter i form av fyldig frukt og en klassisk friskhet. God og lang ettersmak. Et godt barberakjøp!

Denne baroloen er «husbaroloen» til Giovanni Rosso, han har også andre enkeltvinmarksbaroloer. Den er lagret 18-36 måneder på franske fat, litt ettersom hvordan årgangen har vært. 2013-årgangen er meget bra, friskere enn 2011, mer strukturert enn 2012 (med andre ord – ingen grunn til å ikke kjøpe inn noen av den årgangen).

Vinen har en fin aroma av røde bær, komplekse toner av krydder, treverk og florale hint, litt skogbunn i bakgrunnen. Den er saftig med god fylde, fin struktur og syre, lang og krydret ettersmak. En elegant og lekker barolo, kan drikkes nå med en del lufting men blir også bra med et par år i kjelleren. Tåler nok minst 8-10 år.

Produktene er tilsendt

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggere like this: