Clot de l’Oum Saint Bart Vieilles Vignes 2015

Clot de l’Oum Saint Bart Vieilles Vignes 2015 er en av januarnyhetene, den kommer fra en up and coming region i Frankrike, nemlig Languedoc-Roussillon. Området i Sør-Frankrike har tidligere hatt et rykte på seg for å produsere mest bulkvin, men nå kommer det produsenter som satser knallhardt på kvalitetsvin – så dette området er det bare å merke seg.

Clot de l`Oum er i tillegg økologisk og biodynamisk og det har de vært siden 2003. Vielles Vignes betyr som du kanskje vet «gamle vinplanter», og de gamle vinmarkene ligger ved landsbyen Belesta, i Fenouilledes i de sørlige delene av Côtes du Roussillon. Her har Ekteparet Eric og Leia både Pyreneene og Middelhavet og derfor et veldig spennende landskap å dyrke druer i.
Vinen er en såkalt naturvin, men den er tilsatt litt svovel, dette for at vinen skal være stabil.
Den er oppkalt etter kirken som tidligere sto i området; Saint Bart.

Druesammensetningen er som følger: Carignan 35%, Syrah 30%, Grenache 35%, de har vokst opp i granittisk jordsmonn 4-600 meter over havet. Den er ufiltrert, husk derfor å dekanter den. 13.5% alkohol og under 3 gram sukker.

Vinen har en spennende aroma av moden mørk frukt, mørke bær, urter, jordsmonn og fat. Fint naturvinpreg på nesen. Den er fyldig med en behagelig sødme, frisk og fersk fruktighet, godt urte og krydderpreg og en lang ettersmak med fine tanniner. Balansert.
Et godt eksempel på at det begynner å komme meget gode viner fra Sør-Frankrike.

Produktet er tilsendt

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggere like this: