Ny økologisk gin på vinmonopolet.

Jeg ble veldig glad da denne pressemeldingen dumpet ned i min digitale postkasse her om dagen, jeg har nemlig kjøpt denne gin`en et par ganger i Sverige og undret meg over at den ikke er til salgs her i Norge:

«Nyheten Explorer Gin, som er økologisk og tappet på PET flaske, er nå tilgjengelig på Vinmonopolet. Svenske Explorer Vodka ble skapt i 1958, og er i dag en av de mest solgte vodkaene hos Vinmonopolet. Nå lanseres for første gang et nytt produkt under Explorerparaplyen.

Explorer Gin er laget kun på økologiske råvarer. Den er også tappet på PET-flaske for å være så skånsom mot miljøet som mulig. PET er en såkalt miljøsmart emballasje, i og med at den er lettere enn glassflasker så forurenser frakten av varen mye mindre enn tilsvarende produkter tappet på glassflasker.

Til tross for å være meget rimelig priset (409,90 kr for 1 liter), er Explorer Gin en ekte kvalitetsgin av typen «London Dry Gin». Explorer Gin har en velbalansert duft med tydelig innslag av einebær, angelikarot og sitrus. Smaken er nyansert med innslag av einebær, ingefær og sitrus.

Explorer Gin passer utmerket til alle klassiske drinker basert på gin, som Gin & Tonic, Tom Collins og Gin & Juice. I anledning lanseringen av Explorer Gin, har bartender Oskar Johansson, som blant annet har jobbet som barsjef på den kjente Cocktailbaren Corner Club i Stockholm, spesialkomponert tre drinker.

– I denne prisklassen er dette en veldig bra gin og det er fantastisk kult at Explorer satser økologisk, sier Oskar Johansson.»

Jeg måtte såklart prøve noen av cocktailoppskriftene. Den første var jeg meget skeptisk på, men husholdningen ble ekstremt positivt overrasket. Prøv den!

Explorer Ice Cream:

 • 4 cl Explorer Gin
 • 15 cl Tonic Water
 • 1 kule ekte vaniljeis
 • 1 stk ingefær

Fremgangsmåte: Miks en gin og tonic i et stort vinglass. Legg så i finskåret fersk ingefær. Topp drinken med en kule vaniljeis og server med skje.

En utrolig kul cocktail som skal lages mange ganger!

Explorer Sparkling Raspberry;

 • 4 cl Explorer Gin
 • 2 cl sitronjuice
 • 1,5 cl bringebærsyrup*
 • Topp med musserende

*100 gram frosne bringebær + 100 gram sukker + 1 dl vann
Fremgangsmåte: Varm bringebær, sukker og vann til ca 70 grader i en kjele. Sett kjelen til siden, dekk over og la den hvile, desto lengre jo bedre. Sil av.

Jeg byttet forresten ut bringebærsyrup med Kimerud Raspberry Elixir, det funket fjell!

Den siste cocktailen har jeg funnet på selv; Voksen bringebærbrus:

 • 4 cl Explorer Gin
 • 2 cl sitronjuice
 • 2 cl Kimerud Raspberry Elixir
 • 2 cl cointreau
 • Bringebærcider

Fremgangsmåte: Fyll et glass med is og hell over alle ingredienser uten kullsyre, topp med bringebærcider (Voss har blant annet en god en).

Masse inspo til dere der altså, hva med å kjøpe en Explorer Gin til påske og ha påskecocktailverksted?

Produktet er tilsendt

Blogglisten hits

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggere like this: