Il Mosnel Franciacorta, Brut

Det er en stund siden sist musserende vin på nettsiden, sånn er det midt på vinteren – selv om jeg er en forkjemper for «året rundt-bobler». I dag ser vi på Il Mosnel Franciacorta, Brut, en spennende italiensk musserende vin!

Hva er egentlig Franciacorta tenker kanskje mange. Jo, det er en områdeappellasjon, en DOCG, som kom i bruk i 1996. Dette til tross for at Guido Berlucchi allerede i 1961 hadde lansert en musserende vin fra Lombardia.
Vinområdet Franciacorta har strenge vintre og før klarte ikke å gjære ferdig før kulden kom. Nå er det heldigvis andre tider.
Vinene lages på champagnemetoden, den tradisjonelle metoden, men fremviser mer fruktighet og sødme enn sin franske motstander på grunn av klimaet.
Når det gjelder modning på bunnfallet er minstekravene noe strengere enn i Champagne. 24 og 36 måneder for henholdsvis non vintage og vintage mot 15 og 36 måneder måneder for champagne.

Il Mosnel betyr steinete jord og er navnet både på vinhuset med aner tilbake til 1500-tallet og på en av vinmarkene. Det drives i dag av søsknene Guilio og Lucia Barzano som tok over den 40 hektar store vingården etter sin dedikerte mor Emanuela Barboglio, Barbogliofamilien arvet gården i 1836 og har vært i familien siden.

Det produseres 130.000 flasker av den vi ser nærmere på i dag, samt 10.000 i halvflaske og 6.000 i magnum. Den har vært produsert siden 1979 og er vinhusets flaggskip.
Vinen produseres med følgende druesammensetning: Chardonnay 60%, Pinot Blanc 30% og Pinot Noir 10% og lagres 2 år på bunnfall. 12% alkohol.

Vinen har en frisk og innbydende aroma av epler, sitrus, hvit steinfrukt og et deilig gjærpreg. Den har et lett utviklet preg av modne gule epler, fin fylde og god syre, pen fruktighet og en lang og tørr utgang.
En deilig musserende vin som absolutt er verd prisen, drikk til spekemat og fingermat.

Produktet er tilsendt

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggere like this: