Campagnola Amarone della Valpolicella Classico 2014

Vi begynner å komme et stykke ut i mars og er forhåpentligvis forbi den verste vinterkulden, uansett kan det være godt med en deilig amarone. Påsken nærmer seg jo sakte men sikkert også og Campagnola Amarone della Valpolicella Classico 2014 kan være fin å pakke med til hytta!

Det var Carlo Campagnola som startet vineventyret på starten av 1900-tallet, da han døde alt for ung bestemte kona Caterina Zardini seg for å fortsette med drømmen deres. Hun vant beste «Vino Reccioto» at the Wine Exhibition i Verona i 1907 i tillegg til å oppdra de 10 barna deres.
Sønnen Giuseppe gikk sammen med brødrene sine å kjøpte Antica Osteria ai Portoni Borsari i 1926, hvor vinene deres tidligere hadde blitt solgt. Etter hvert kjøpte han ut de fleste vinmarkene fra sine brødre og satset fullt på vinproduksjon.
Sønnen til Giuseppe, Luigi, var like interessert i vinmaking som faren. Han vokste formelig opp i firmaet og tok etter hvert over mer og mer av businessdelen av vinhuset og ekspanderte kundekretsen deres. På 1970-tallet fikk han ideen om at de skulle produsere både høykvalitetsviner og hverdagsviner av god kvalitet, et meget strategisk trekk som gjorde at de utvidet produksjonen enda mer. Etter hvert begynte de å eksportere også til utlandet.

I dag drives Campagnola av 5. generasjon i familien, selskapet samarbeider med mer enn 50 vindyrkere i Valpolicella-området samt flere andre vinområder i nord-Italia.

Vinen har følgende druesammensetning: Rondinella 30%, Corvina 60% og Molinara 10%, den har vært lagret 15 måneder på fat og 2 år på ståltank før flasking.

Vinen har en innsmigrende aroma av modne mørke bær, tørket frukt, søtlige krydder, litt jordlige fattoner. Den er fyldig og rik på smak, deilig bærpreg og tørket frukt, balanserte tanniner i en lang og krydret ettersmak.
Skikkelig kosevin, skal du ha noe å spise til vil jeg anbefale et godt og fett stykke kjøtt eller modne harde oster som parmesan.

Produktet er tilsendt

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggere like this: