Vigna `800 Cesolina Valpolicella Classico 2017

Jeg syns det er helt rart at vi allerede ser vin fra 2017, det var da akkurat nyttår 2017? De sier at tiden bare går fortere etter at man får barn, de begynner på skolen osv. Det stemmer visst. Da er det viktig å ta en timeout og nyte nuet, gjerne med et glass Vigna `800 Cesolina Valpolicella Classico 2017.

Vigna 800 er et ganske nytt vinhus, etablert så sent som i 2001. Franco Elampini bestemte seg da for å lage god vin med druene på gården sin slik det ble gjort før i tiden i Valpolicella.Han produserer nå flere av de klassiske Venetovinene; ripasso, amarone, recioto… Og klassikeren Valpolicella Classico.

Vinen er produsert på en klassisk Valpolicellablend med følgende druesammensetning: Rondinella 10%, Corvinone 5%, Corvina 75% og Molinara 10%. Druene er håndplukkede og vinen inneholder behagelige 12.5% alkohol.

Vinen har en delikat aroma av røde bær, kirsebær, rips, plommer, litt tørket frukt, hint av urter. Den er ung og saftig på smak, har fin syre og lette tanniner. Fin frukt med preg av røde bær og en tørr utgang.

Klassisk Valpo` som er super til italiensk mat som pizza, pasta, lyst kjøtt og ost.

Produktet er tilsendt

 

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggere like this: