3 viner fra Azienda Felciatello.

Endelig på tide å se på marsnyheter! 3 nye viner på vinmonopolet kommer fra det nye lille vinhuset Azienda Felciatello, de skal vi se nærmere på denne onsdagen.

Felciatello Niji, Felciatello Ziro 2013 og Felciatello Bibo 2013 kommer alle tre fra det nyopprettede vinhuset Feciatello i Bibbona i Livorno.
Familien Zoppi hadde jobbet innen vitikultur i mange år før de fikk oppfylt vindrømmen sin i år 2000; en egen toskansk vingård.
De plantet sine første vinstokker i 2002 (i hovedsak Cabernet Sauvingnon, Merlot, Cabernet Franc og en liten del hvit Vermentino) og satser fullt og holdent på økologisk produksjon.
Zoppifamilien produserer kun disse tre vinene, slik de har gjort siden 2004, men til gjengjeld legger de hjerte og sjel i de (red: de skal visstnok ha kommet med en ny vin nå).

Niji lages av Vermentino som er tradisjonelt for området iblandet et dasj Viognier og Petit Manseng (90/5/5%). Modnes i ståltank for å beholde den flotte frukten.

Vinen har en frisk og fruktig aroma, pent fruktpreg med eple, florale toner, sitrusskall og hint av mineraler. Den er leskende og fin på smak, god frukt og spennende krydderpreg med hint av blomster. Sitter godt i munnen.
En spennende hvitvin!

Ziro er produsert på 80% Cabernet Sauvignon og 20% Merlot, klassisk Bordeauxblend. Lagret på små franske eikefat.

Vinen har en intens og kraftig aroma av mørke bær, moden mørk frukt, krydder og vanilje. Den er fyldig og kraftig også på smak, god frukt og et langt, deilig krydderpreg i ettersmaken. Integrerte tanniner og et godt «varmende» preg allover.
En kraftbombe du gjerne kan drikke til fete kjøttretter som entrecote, kjøttgryter, vilt og grillmat.

Bibo har også en klassisk Bordeauxblend, om mer østside-Bordeaux, med 80% Merlot og 20% Cabernet Franc.
Vinen har en aroma av mørke og røde bær, hint av urter og paprika, og et lett krydderpreg. Den er fyldig og kraftig på smak, har et godt og varmt preg med moden frukt og en lang ettersmak med hint av urter.
En flott vin til kraftige kjøttretter, hva med til påskelammet?

Felciatella ser jeg gjerne mer til!

Produktet er tilsendt

 

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggere like this: