To nye Burgundere.

I dag ser vi på to nye viner fra Burgund som kom på marsslippet, en hvit og en rød; Dom. Bernollin Sous La Roche Bourgogne Blanc 2016 og Dom. Bernollin Les Corbaisons Bourgogne Rouge 2016.

Det som er litt spesielt med dette franske vinhuset er at det er eid av dansken Knud Kjellerup! Knud fikk oppfylt vingårdsdrømmen sin i 1993 da han kjøpte Maison Albert Sounit i Rully, etter renovering og oppgradering av den gården kjøpte han i 2005 enda en vingård; Domaine Bernollin. Dette var en vingård med historie helt tilbake til 1850 med vinkjellere fra 1600-tallet.
Han fikk da ytterligere 12 hektar vinmarker i hjertet av Côte Chalonnaise i tillegg til det han hadde fra før.

Vinhuset produserer hvit, rød og musserende vin, de bruker de nyeste teknikkene og utstyret og har etter hvert fått mange utmerkelser både i Frankrike og internasjonalt. De håndplukker alle druene sine og alle de stille vinene deres er lagret på fat mellom 8-14 måneder.
Dette er «basevinene» til vinhuset:

Les Corbaisons Bourgogne Rouge er produsert på pinot noir fra vinmarken Les Corbaisons, den har vært gjennom tradisjonell kald vinifikasjon og vært lagret på 75% gamle og 25% nye franske fat i 12-14 måneder.
Vinen har en delikat og frisk aroma av røde og mørke bær, et fint preg av jordsmonn, urter og fat. Den er fyldig med en frisk syre, har god frukt og integrerte tanniner og en lang ettersmak med lette toner av fat og jord.
En deilig pinot, godt kjøp.

Sous La Roche Bourgogne Blanc er produsert på Chardonnay fra Sous la Roche, vinen er lagret 10 måneder på bunnfallet sitt på fransk eik, det utføres jevnlig batonnage for å gjøre den rikere på smak.
Vinen har en innbydende og delikat aroma av hvit steinfrukt, florale toner, sitrus og et fint hint av eik. Den er fyldig og frisk, har fin fedme og god syre, sitter meget godt i munnen. Moden og fin smak med godt integrert fat.
Flott hvit burgunder, også denne godt kjøp.

Produktene er tilsendt

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggere like this: