Monkey 47

Vi ser på enda en gin i dag; tyske Monkey 47 er rimelig ny på markedet og er et selskap som går den ekstra mila for å lage en unik og spennende gin!

Jeg skal også dele et par drinkoppskrifter med dere med denne flotte ginen, men først, litt historie;

I 1945 var den bristiske offiseren, Montgomery Collins, stasjonert i Berlin. Byen bar preg av krigens ødeleggelser  og Montgomery Collins engasjerte seg sterkt i gjennoppbyggingen av byens dyrepark, hvor han sponset en liten ape ved navn Max. I 1951 forlot han Berlin og slo seg ned sør i Tyskland, nærmere bestemt  i den nordlige delen av Schwartzwald (The Black Forrest). Her åpnet han et lite pensjonat som han kalte « Zum wilden Affen», «The Wild Monkey» til ære for Max. Den britisk offiseren hadde en personlig interesse for det erkebritiske brennevinet gin og han ønsket å produsere sitt eget. Han benyttet lokale urter han fant i skogen, noen mer uvanlig for gin- produksjon enn andre, slik som tyttebær, tranebær, hylleblomst og gran. Montgomery Collin`s ginkarriere ble kortvaring og så sin slutt på begynnelsen av 1960-tallet.
På slutten av 1990- tallet under renovasjonen av et gjestehus fant håndverkerne en støvete, gammel treboks under noen planker som inneholdt et brev med detaljert beskrivelse og innhold, samt en flaske. Den gamle, møkkete flasken hadde en håndtegnet etikett av en ape og under stod det: «Max the Monkey – Schwarzwald dry gin».

Black Forest Distillery ble grunnlagt i 2008 av Alexander Stein. Siden lanseringen i 2011 har Monkey 47 på rekordtid både blitt en favoritt og en stor suksess og selges i dag i over 50 ulike land. Pernod Ricard kjøpte Monkey 47 i 2016.

Det som er spesielt med ginen er at den er tilsatt tranebær (og hele 46 andre urter, krydder og bær fra den tyske skogen), noe som gir den en utrolig spennende smak. Ikke minst er den på potente 47% alkohol som kan renske opp i den salteste sjømannsgane. Den er veldig kompleks både på aroma og smak, her finner man utrolig mange lukt- og smakskomponenter.
Som en «førstecocktail» vil jeg anbefale å teste den i en vanlig martini, der gjør den seg utrolig godt.

Ramos gin Fizz:

 • 6 cl gin
 • noen dråper appelsinblomstvann (finnes på mange innvandrerbutikker)
 • 2 cl sukkersirup
 • 3 cl sitronjuice
 • 2 cl kremfløte
 • en eggehvite
 • soda

Tørrist alle ingrediensene utenom soda (hold hardt på shakeren) før du rister med is. Hell over i glass og topp med sodavann.

Yellow Monkey.

Dette er rett og slett en Gin & Tonic med safran. La safranen ligge sammen med ginen noen minutter, rør og topp med tonic. Tilsett et par dråper bitter.

Den siste cocktailen jeg skal prøve, har enda ikke rukket å lage den, heter Pegu Club.

 • 4 cl gin
 • 1 cl cointreau / Orange curacau
 • 1 ss limejuice
 • noen dråper bitter

Rist alt med is og server i et flott cocktailglass.

Legg igjen en kommentar om hva du syns om ginen og evt. cocktailene om du prøver de!

Produktet er tilsendt

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggere like this: