Villabella Ripasso Valpolicella Classico Superiore 2015

Er ripasso påskevin? Svaret er et rungende ja! Hva er bedre enn å komme inn etter en lang dag med ski på beina, røde roser i kinnene og varme seg foran peisen med kryssord og et glass ripasso?
Dette er en av mine favoritter i ny årgang: Villabella Ripasso Valpolicella Classico Superiore 2015 fra det som regnes for å være en av de beste produsentene i Bardolino.

Vigneti Villabella er et firma i Italia grunnlagt i 1971 av Walter Delibori og Giorgio Cristoforetti, med store vinmarker i forskjellige deler av venetoområdet hvor de produserer alt fra amarone til soave og chiaretto.
Det er fortsatt de originale grunnleggerne og familiene deres som driver vinproduksjonen og hovedkvarteret deres ligger rett ved nydelige Gardasjøen hvor også kjellerne deres ligger.
Sammen gjorde de en investering i Villa Cordevigo i Cavaion Veronese, en 1800-talls herregård med et tilhørende vigslet kapell, rundt ligger ca. 100 hektar vinmarker og olivenlunder.
Dette var et prosjekt for å bevare lokalkultur og tradisjoner i kombinasjon med å tilby forbrukere over hele verden  «skikkelige» italiensk viner, viner av høy kvalitet som virkelig viser hva området har å by på!


Totalt har de 250 hektar vinmark som for tiden gjøres om til økologisk landbruk.

Vinen er produsert på tradisjonell ripassometode før den er lagret 2 år på store eikefat og delvis på barriques, den blir så modnet videre på flaske før salg.
Drueinnholdet er 60% corvina, 30% rondinella og 10% molinara, rossignola og negrara.

Vinen har en innbydende aroma av solbær, kirsebær, plomme og andre mørke bær, noe tørket frukt og urter. Den har en del struktur og fasthet med lakris, krydder og urter men også en rund og fruktig modenhet med litt vanilje som sitter lenge i munnen.
En kompleks og veldig god vin, nok en bra årgang.

Denne er perfekt til alle påskens kjøttretter, lam, tomatbaserte retter og ost. Passer også godt alene!

Produktet er tilsendt

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggere like this: