Nyheter fra EGO!

I dag ser vi på en liten batch med øl fra Ego Brygghus, et bryggeri jeg ble ganske imponert over etter en bryggeribattle i Molde men som jeg av en eller annen grunn ikke har smakt noe særlig av i ettertid. Mange vil nok ha litt forskjellig øl til påske, her er noen forslag!

Ego Brygghus er et lite bryggeri som holder til på Torp, like utenfor Fredrikstad. Bryggeriet startet i mai 2014, med den første batchen brygget 17 juni i 2014. Til å være såpass nye har de oppnådd stor suksess, mange har fått sansen for deres deilige humlebruk!

Ego Brygghus Hybridize er en av flere øl hvor de kombinerer nye og gamle bryggteknikker. Dette er en råøl, det vil si at vørteren ikke er kokt, og den er gjæret med et norsk gjær og tilsatt citrahumle. Rett og slett en hybrid mellom norsk gårdsøl og amerikansk IPA.
Ølet har en fruktig og lett aroma, lyst malt hint av tropisk frukt og krydder. Det fremstår med en gang godt balansert, fint humle- og floralt preg, sitrus og sitter godt i munnen. Et godt påfunn!

Ego Subtle Darkness Stout er en stout på 7%, svart som natta som bryggeriet skriver på boksen. Det har tydelige kaffearomaer, røstet malt og mokka på nesen. Den er balansert med kaffe og mokka også på smak, halvbitter og lang utgang.

Ego Mistress Hoppy Blonde er en blonde som er tilsatt en del humle, akkurat som navnet tilsier. Den har et fint preg av lyst malt på nesen, i kombinasjon med humle og sitrus. Den er fyldig og kremet i munnen, meget godt balansert. Et godt ekteskap mellom ulike øltyper.

Ego Øst Eastcoast IPA er som navnet tilsier en IPA, inspirert av østkysten i USA. Den har en innbydende og klassisk IPAaroma, florale toner, tropisk frukt og skog. Den er meget godt balansert på smak, god konsistens og et godt flaggskip for bryggeriet.

Ego Brygghus Egoisten Pale Ale må du foreløpig ut på pub for å smake, jeg tror kanskje Håndslag i Oslo har den enda. Ølet har et fint og lyst humlepreg på nesen, friskt. Det er lett å drikke men har flere lag for humleentusiasten, fine toner av tropisk frukt, blomster og en flott og kremet munnfølelse. Kunne tenke meg 6 av denne i solveggen, nå!

Husk at du kan spørre din lokale pub om å ta inn de ølene du liker, ofte kan de hjelpe til. Og husk å bestille øl til påske på vinmonopolet i god tid!

De leskende drikkene er tilsendt

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggere like this: