Påskepils fra Lofotpils!

Øl til påske, det må man ha! Jeg har 5 stk fra Lofotpils dere skal få titte nærmere på, og fra en som ikke er glad i pils; Pilsen deres er knallgod!

På havnen i Svolvær ligger bryggeriet Lofotpils. Lokalet ble tidligere brukt som både saltlager og fiskeanlegg, men er nå ombygget til et «state of the art» bryggeri med anlegg fra Karl Schulz i Tyskland.
Det er Thorvardur Gunnlaugsson som står bak Lofotpils og som sammen med sønnen driver Lofotpils i dag.

Jeg smaker nemlig Lofotpils i anledning den nyeste ølen i rekken, nemlig Hvetebrygg som kom på polet i mars. Men vi tar de vel i drikkerekkefølge:

Lofotpils Pilsner er et ufiltrert øl, hell det derfor i glasset med varsomhet. Ølet har en fin og mild aroma av malt, gjær, et ferskt kornpreg og hint av sitrus. Det er fyldig med en eksepsjonell konsistens til å være pils, kremet og godt balansert, god og lang ettersmak. Dette imponerer tross jeg som nevnt ikke er pilsfan.

Lofotpils Blondine fra Nord er den eneste som kommer i boks, praktisk hvis en vil ha med seg øl på tur. Selv om det står citra på boksen blir jeg likevel positivt overrasket over den deilige humlearomaen, meget godt balansert med malt, sitrus, florale toner og et hint av sødme. Balansert også på smak, godt humlet, fin konsistens og et veldig forfriskende øl. SUPERT i solveggen.

Lofotpils Hvetebrygg har et klassisk tysk hveteølpreg på nesen, meget typeriktig. Lyst malt, banan, gjær og urter på aroma. Klassisk og fin smak, rundt og fyldig med godt hveteølpreg. Digg til husmannskost og bratwurst.

Lofotpils Nordlands IPA kom på delt førsteplass under min uhøytidelige IPA test i høst. Den er kraftig og klassisk på nesen med deilig humlepreg, tropisk frukt, florale toner og litt karamell. Kraftig på smak men bærer sine 8% godt, herlig bitterhet og lang ettersmak. Kraftpakke som passer godt til matretter med en del krydder, kjøtt, amerikansk bbq osv.

Lofotpils Godt Haill er en bokkøl, en mørk lager. Den har en fin aroma av mørk og røstet malt, karamell, kaffe og litt tørket frukt. God og balansert, pen fylde og en lang ettersmak med noe bittertoner. En øl man kan sitte å kose seg med en stund, ta før en fisketur, eventuelt drikke til rustikke kjøttretter.

Lofotpils Fjellstout har en klassisk og ren stoutaroma, mørk, røstet malt, sjokolade, kaffe, mokka, krydder og lakris. Den er kremet, preget av røstet malt, sjokolade, kaffe og har en lang og tørr ettersmak.
Denne nyter du med en bit mørk sjokolade eller andre litt bitre sjokoladedesserter.

Alt i alt syns jeg Lofotpils har lyktes god med øl-linjen sin, de har gode og typeriktige øl samt spennende varianter som humlet blonde. Et bryggeri det er verd å følge med på!

Produktet er tilsendt

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggere like this: