To flotte chilenske viner til årets påskelam!

I dag skal vi se på to utrolig flotte rødviner som jeg vil anbefale til årets påskelam. De er fra Chile, men har franske aner… Det er nemlig Los Vascos Cabernet Sauvignon 2014 og Los Vascos Carmenere Grande Reserve 2015 fra Château Lafite Rothschild sine Chilenske Los Vascos vinmarker!

Domaines Barons de Rothschild (Lafite) tok over Los Vascos i 1988, en eiendom på godt over 2000 hektar, hvorav 220 var vinmark (i dag ca 600 hektar). Da hadde de trålet vingårder og vinmarker i området og funnet ut at Los Vascos med sin beliggenhet nær havet, soleksponering og jordsmonn var perfekt.
Vingården ble modernisert både med teknisk utstyr og replantet, samt forbedringer i vanningssystemet. Los Vascos var nå i trygge hender under Barons de Rothschild og man planla flotte viner i fremtiden når vinplantene fikk litt alder.

Og det er jo noe med å «vente på noe godt…» Det skulle vise seg at vinhuset hadde et stort potensiale til å produsere utrolig flott vin fra nettopp Los Vascos.

Los Vascos Cabernet Sauvignon er som navnet tilsier produsert på Cabernet og det er druen vinhuset har bygd det gode ryktet sitt på.
Den har 14% alkohol og både denne og de andre vinene på gården har originale vinstokker fra før phylloxera.

Vinen har en intens nese med mye rød og mørk frukt, bringebær, plommer, kirsebær og et lett krydret preg av mokka og hint av eik.
Den er rik på smak, har silkemyke tanniner til tross for å være strukturert, tørr utgang. Lang og god avslutning.
Et meget godt kjøp, denne hadde vært et godt kjøp selv om den kostet en del tiere mer. Passer godt til lam, fete kjøttretter med f.eks. entrecôte osv. kjøttvin.

Los Vascos Carmenere Grande Reserve er produsert på druen Carmenère, Chiles egne (franske) drue. Denne vinen brukte de 3 år på å perfeksjonere; i forhold til når å plukke druene, irrigasjon og hvilke druer å plukke. Resultatet lot ikke vente på seg.

Vinen har en kraftig og intens aroma, deilig bærpreg av solbær, kirsebær, mørk frukt, litt krydder, mørk sjokolade og hint av fat.
Den er fyldig og smaker det den lukter, rik og deilig smak av moden frukt, den har fin syre og runde tanniner. Lang og god ettersmak.
Nok en utrolig fin vin fra Los Vascos, godt kjøp. Kjøttvin.

Produktet er tilsendt

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggere like this: