Marchesi di Barolo Langhe Rosso 2015

Marchesi di Barolo Langhe Rosso 2015 kom på vinmonopolet i fjor, så den er ganske ny.

Rett fra kjelleren i landsbyen i Piemonte til Norge kommer denne rødvinen produsert på Dolcetto (45%), Barbera (40%) og Nebbiolo (15%), ypperlig til påske.

Historien om vinhuset i hjertet av regionen Langhe begynner for 200 år siden i Paris hvor Marquisen av Barolo, Carlo Tancredi Falletti, giftet seg med Juliette Colbert de Maulévrier. Hun var en adelsdame, oldebarnet til solkongens finansminister og det var hun som så potensialet i vin fra Barolo og startet eventyret. Dessverre dør de uten en arving og eiendommen blir donert til veldedighet.
I 1929 kjøper Emilio Pietro Abbona eiendommen og den har vært i familien frem til dags dato. Det er Ernesto Abbona og konen Anna som i dag driver vinhuset, de fokuserer på druene Nebbiolo, Barbera, Dolcetto, Arneis og Cortese.

Vinen har en aroma av modne bær med et godt preg av jordsmonn, hint av mokka. Den er bløt i munnen, har et hint av sødme i starten, fin syre og fortsetter med bærpreget i en lang tørr ettersmak. En moden og fruktig vin, meget godt kjøp til 140 kroner.

Produktet er tilsendt

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggere like this: