Tommasi Valpolicella 2016

Vi fortsetter med kartongviner mot påske, i følge Vinmonopolet er 60% av vinen som selges rundt påske såkalte BiB`er. Her er en fra det anerkjente vinhuset, og en av mine favorittprodusenter, Tommasi! Tommasi Valpolicella 2016:

Tommasi Viticoltori har drevet med vinproduksjon siden 1902, da Giacomo Battista Tommasi kjøpte vinmarken «Rafaèl» i hjertet av det berømte Valpolicella Classico området.
Siden den gang har de vokst betraktelig og er i dag med sine 205 hektar vinmark i Veneto blant de aller største Italienske produsentene å regne.
I dag drives familiebedriften av familiens fjerde generasjon, og tross stadig nyskapning og utvikling har de hele tiden bevart respekten, kunnskapen, tradisjonen og kjærligheten til vinmakingen i området. Nylig ble Tommasi Amarone stemt frem av 18 millioner Vivino-brukere verden over som én av de topp fem beste Italienske vinene – et vitnesbyrd som taler for seg selv.

Dette er en klassisk Veneto vin, nærmere bestemt fra Valpolicellaområdet. Den er produsert på de lokale druene Corvina (60%), Molinara (10%) og (Rondinella 30%) og har faktisk vært fatlagret en liten periode.
Finnes også på flaske hvis du vil ta en liten prøvesmaking før du kaster deg på 3-literen.

Vinen har en innbydende aroma av mørke bær, kirsebær, litt florale toner, urter og hint av fatkrydder. Den er bløt og behagelig på smak, har god frukt, ok syre og lette tanniner. Et lettdrikkelig vin som er super å drikke alene men som også passer godt til italienske klassikere som pizza og pasta, lyst kjøtt og oster.

(Tommasi har også en flott rosa variant på boks, sjekk gjerne ut den også!)

Produktet er tilsendt

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggere like this: