Voksengodt i påskeegget.

Tenkte jeg skulle tipse om litt voksengodt man kan ha i påskegget, flasker som er fine å ta med på hytta og tur og ett moroprodukt.

Akevittklassikeren Gammel Opland er tilbake i nytt design. Akevitt er jo supert å ha med seg og nyte som avec etter kraftige middager med lam!
Akevitten har en gyllen farge og et solid fatpreg etter lang lagring på gamle sherryfat. Den lange lagringen, 26 til 28 måneder, har fjernet den noe rå spritsmaken en finner selv i høyrektifisert sprit. Den har fyldig smak og vaniljetonene fra fatet går godt sammen mot de komplekse kryddertonene fra karve, koriander og anis.

Løiten Tur Aquavit er som navnet tilsier perfekt til tur, kommer i en lettanvendelig plastflaske.
Den er basert på det tradisjonelle Løiten-destillatet og som de andre Løiten-akevittene har den kraftig smak av karve, men den har også fått litt einebær og ekstrakt av lakrisrot. Den har i tillegg ligget seks måneder på sherryfat og den har derfor en behagelig sødme og god fylde. Fatlagringen og lakrisrotekstraktet gir Løiten Turakevitt en mørk gyllen farge.

Braastad V.S.O.P. Réserve er Norges mest solgte VSOP Cognac på flaske, og Cognac er jo supert å ha med seg på hytta og kose seg med foran peisen etter en lang dag på ski. Denne VSOP`en er en blend av nøye utvalgte cognacer fra områdene Petite Champagne og Fins Bois. Braastad VSOP har en gjennomsnittlig lagringstid på rundt 8 år og har ved flere anledninger fått gullmedalje for beste VSOP cognac i den høyt anerkjente The internasjonal Wine and Spirit Competition i London, belønnet for sin fremragende kvalitet og smakens finesse.
Den har en aroma preget av sitrus, tørket frukt og vanilje. Smaken er rund med middels fylde og preg av sitrus, tørket frukt og toner av fat.

Hvis du er på skikkelig voksentur i påsken kan jo kanadiske Fireball være noe. «Fireball – Tastes Like Heaven, Burns Like Hell» er et produkt som gjerne shottes. Hva med shottekonkurrase?
Dette er whiskey som blandes med sukker og kanel, det smaker også deretter. Et kult produkt for den yngre garde.

(Bilder lånt av Arcus med deres tillatelse)

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggere like this: