Guffens aux Tourettes Syrah d`Endes 2016

Guffens aux Tourettes Syrah d`Endes 2016 var ganske ukjent for meg da jeg fikk smake på den, men det endte opp som et meget fint bekjentskap!

Maine and Jean-Marie Guffens-Heynen kjøpte Château des Tourettes i 1997, et flott tillegg til den eksisterende porteføljen.
De to begynte vinkarrieren som vitikulturstudenter på 70-tallet og kjøpte sine første hektar med vinmark i Mâconnais i 1979, de startet helt fra bunn og lærte seg vinmaking ettersom de gikk. I 1990 lagde de Maison Verget og filosofien  “the best wine comes from the best grapes” ble deres mantra.

Château des Tourettes er beliggende i et relativt varmt område Sør-Rhône, men med en høyde på 420 meter over havet sikrer man at druene modnes sakte likevel.
Druene til denne vinen kommer hovedsakelig fra Endes des Tourettes, druene plukkes når de er perfekt modnet og vinen modnes 10 måneder på ståltank før salg (ufiltrert).
Vinen har spenstige 15% alkohol.

Vinen har en fruktig og frisk aroma av mørk frukt, skogsbær, bjørnebær, urter, pepper, lakris. Åpent og litt modent preg på nesen. Den er fyldig og frisk på smak, har god og leskende frukt, godt preg av mørk bærfrukt og en lang og tørr ettersmak. Runde tanniner og integrert alkohol.

En utrolig kul vin jeg ikke har kjent make til. Passer godt til lam og andre kraftige kjøttretter. Godt kjøp! (Hvis du ikke bor i nærheten av de 58 butikkene som selger den så kan du lett bestille den i nettbutikken)

Produktet er tilsendt

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggere like this: