Marqués de Riscal Reserva 2013

Vi ser på enda en flott spanjol til påske, lam og Rioja går som regel hånd i hånd og da er Marqués de Riscal Reserva 2013 et godt alternativ.

Marquès de Riscal er ett av de eldste vinhusene i Rioja, det ble grunnlagt i 1858 av Guillermo Hurtado de Amézaga (Marquès de Riscal er en adelstittel). I 1862 begynte de å produsere vin og innen få år begynte vinhuset å motta priser, det gjør de fortsatt… Vinhuset ble blant annet den første ikke-franske vinprodusenten til å vinne Diploma of honour of the Bordeaux Exhibition.

Vet du forresten hvorfor mange spanske viner har gulltråd på seg? Det er nettopp Marquès de Riscal som startet denne trenden, vinene hans ble så populære på 1800-tallet at mange begynte å kopiere vinene hans.
Han fant derfor opp metoden med å beskytte vinene sine med gulltråd, da kunne ingen tulle med flaskene uten at det ble oppdaget.
Etter hvert begynte andre topprodusenter i Rioja å gjøre det samme og det ble et symbol på kvalitetsvin.
I dag er det brukt mer som en tradisjonell pynt på flaskene.

Marquès de Riscal er som du sikkert skjønner fortsatt en suksess. De produserer viner som vinner priser, har en Michelinrestaurant på vingården sin og ble nylig kåret til Beste Europeiske Vingård av Wine Enthusiast. De eksporterer ca. 65% av produksjonen sin til 110 land.

Marqués de Riscal Reserva 2013 er produsert på 97% tempranillo og 3% graciano/mazuelo, den er lagret 24/30 mnd i eikefat + 6 mnd flaskemodning før salg og har 14% alkohol.

Vinen har en deilig aroma for oss Riojafans, klassiske toner av røde og mørke bær, jordsmonn, krydder og fat. Den er fyldig med god bærsødme, fin syre og en lang og deilig ettersmak med integrerte fattoner og krydder.
En ganske ung vin, men kan lett drikkes nå med dekantering, gjerne til fettrikt kjøtt. Tåler også minst 6 år kjelleren. Godt kjøp!

Produktene er tilsendt

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggere like this: