Flying Eagle Chardonnay 2016

Flying Eagle Chardonnay 2016 suste inn på vinmonopolet i januar og jeg har brukt påsken til å bli kjent med denne amerikanske hvitvinen. Og som dere ser så er det ingen tvil om hvilket land denne kommer fra:

Vinen kommer fra Yokayo Wine Company i California, nærmere bestemt Yokayo Bench som er en fertil landstripe langs kysten i Mendocino. Her ligger vinhuset (som for øvrig er ett av de mest moderne utstyrte i California) midt blant vinmarkene og druene havner i fermenteringstankene minutter etter de er (hånd)plukket.

Dette er som nevnt en hvitvin, den er chardonnay-basert og noe av vinen er fatlagret, mens noe er lagret på ståltank. Dette gjør at en får både et kompleks preg av fat og frukten som bevares på tank.
Vinen har en deilig nese med preg av modne epler, tropisk frukt, litt smør, vanilje og fersken. Den har en rund og fin munnfølelse med moden frukt, et behagelig eikepreg og er lett sødmefull uten å være søt.
Denne likte jeg godt, jeg har blitt utrolig glad i Chardonnay med balansert fat, det har denne absolutt. Dette er en vin jeg kan kose meg med lenge, passer både å drikke alene og til ost, lyst kjøtt og fisk.

Produktet er tilsendt

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggere like this: