Mas des Bressades Cuveée Excellence 2015

I påsken ble det i tradisjon tro stekt et lammelår på klassisk metode med rosmarin og hvitløk i heimen, da drakk vi en vin til vi ble veldig imponert over: Mas des Bressades Cuveée Excellence 2015 satt som et skudd til maten!

Vinhuset Mas des Bressades er regnet som ett av de fineste vinhusene i regionen Costières de Nîmes, den sørligste appellasjonen i Rhône. Vinhuset ble etablert i 1964 da Roger Marès, en 6. generasjons vinmaker, kjøpte denne eiendommen ved landsbyen Manduel.
Det drives i dag av sønnen Cyril og søskenbarnet hans Alix. Cyril er utdannet innen agronomi, vitikultur og ønologi og reiste rundt og jobbet for flere vinhus på forskjellige kontinent før han slo seg ned på familiegården i 1996.
De driver ca. 40 hektar i AOC Costières de Nîmes, alt miljøvennlig.

Vinen vi ser på i dag er produsert på 100% Syrah og er lagret ett år på 50% ny eik og 50% nøytral eik, Cyril er veldig opptatt av dette med fatlagring og har jobbet hardt for å optimalisere dette i vinene deres.

Vinen har en innbydende og moden aroma, her finner man mørke bær, litt florale toner, krydder og pepper. Den er rund og fyldig på smak, god konsentrasjon og syre. En fin sødme i en ellers meget godt balansert vin med lang ettersmak. Knallkjøp til 160 kroner!
Passer som nevnt til lam, andre kjøttretter som storfe, vilt, og svin.

Produktet er tilsendt

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggere like this: