Manuel Olivier

Det har vært mye fokus på viner fra Burgund på starten av året, av typen en må ligge i sovepose utenfor vinmonopolet for å få tak i og gjerne vrenge lommeboka i samme slengen. Men det finnes også tilgjengelige burgundere som både er snille for økonomien og man kan bestille i ro og fred fra hjemlige omgivelser. Vinene fra Manuel Olivier smaker i tillegg mer enn de koster.

Manuel Olivier ble født i en familie av bønder og er i dag en av den «nye generasjonen» av vinmakere i Burgund.
Han startet opp i 1990 ved å dyrke noen få hektar med frukt og bær (jordbær, bringebær og solbær) og vinstokker.
I dag har han 11 hektar spredt over Hautes-Côtes de Nuits, Côte de Nuits og Côte de Beaune og produksjonen er oppe i rundt 120.000 flasker i året.
Manuel er en perfeksjonist og er i konstant jakt etter forbedringer, han har stor respekt for terroiret og hans mål er å produsere viner som uttrykker de ulike appellasjonenes egenart.

Manuel Olivier Bourgogne Pinot Noir 2016 er en blodfersk pinot, kun lagret på ståltank. (Husk å la den få litt luft før du drikker den) Den har en nese med saftig og ung bærfrukt, florale toner i god kombinasjon med urter.
Den er saftig og fruktig med en spenstig syre, et deilig bærpreg i munnen og en lang og frisk ettersmak.
Drikk til lyst kjøtt og ost.

Manuel Olivier Hautes Côtes de Nuits Vieilles Vignes 2015 ble lansert i kategori 6 i mars. Druene kommer fra eldre vinstokker i fra åsene over Nuits St Georges og vinmarkene i Vosne Romanee. Lagret 15 måneder på fat.
Vinen har en delikat aroma med toner av røde og mørke bær, kirsebær, urter og et elegant preg av jordsmonn. Vinen har god fylde, ungt og saftig preg av røde bær og en flott syre. Lang og god ettersmak med runde tanniner.
Meget godt kjøp.

Olivier Hautes Côtes de Nuits Chardonnay 2015 er det hvite motstykket til vinen over, fra samme vinmarker.
Halvparten av vinen er lagret på stål, halvparten er lagret 16 måneder på fat.
Vinen har en aromatisk duft med grønne epler, moden frukt, smøraktige toner med hint av fat. Den er fyldig med en god syre, godt fruktpreg og sitter veldig godt i munnen.
En veldig vellaget hvit burgunder.

Manuel Olivier Morey-St-Denis 2012 kommer fra Morey St. Denis village, vinmarker som ligger mellom det kjente Gevrey-Chambertin og Chambolle-Musigny. Den har vært lagret 18 måneder på fat.
Vinen har en åpen og innbydende aroma av røde og mørke bær, litt urter og hint av fat.
Den er rik på smak, har en fin konsentrasjon og har et stort fruktpreg. Vinen har god munnfølelse, fin sødme og syre og en lang ettersmak med godt preg av jordsmonn.
En meget god vin, kan absolutt nytes nå, men tåler også noen år i kjelleren.

Ikke lyst på rødvin, men bobler? Olivier har det også. Manuel Olivier Crémant de Bourgogne, Brut har følgende druesammensetning: Pinot Noir 25%, Chardonnay 50%, Aligoté 25% og er selvfølgelig produsert på Champagnemetoden.

Vinen har en frisk og fruktig aroma, deilig preg av grønne epler, sitrus, hvit steinfrukt og hint av gjær. Den er fyldig med en kremet konsistens, balansert sødme og syre og en lang ettersmak med fint brødpreg. En flott crèmant som drikkes godt nå men som også tåler et par år i kjelleren.
Deilig til fingermat og aperitiff, samt sjømat.

Jeg må si at det var et hyggelig bekjentskap med Manuel Olivier, jeg syns produsenten har gjennomgående god kvalitet og kan absolutt anbefale alle vinene over her.

Produktene er tilsendt

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggere like this: