3 flotte vårviner fra Georg Breuer.

Påsken er for lengst over og våren er i anmarsj, i dag skal vi se på 3 nydelige viner fra kultprodusenten Georg Breuer! Viner du kan nyte mens sola gjør jobben sin med å smelte snøen og vekke jorda til live igjen etter vinteren. Terra Montosa Riesling 2016, 

Det er Theresa Breuer som eier og driver kult-produsenten Georg Breuer i Rheingau i dag.
Vinhuset har liten produksjon og en filosofi som sier at vinen gjør seg selv, det vil si ingen kjemikalier eller stoffer tilsettes jorda eller vinen.
Gjæringen på fat blir aldri fremskyndet eller stoppet fordi de ikke har tid til å vente lenger, kjølige kjellere vinterstid gjør at gjæringen stopper og ved varmere vårvær starter gjæringen igjen.
Theresa tror på fysiologisk modning av druene og plukker kun når de er modne.
Filosofien er utradisjonell for vinmaking og for Breuer er balanse, aroma og fylde viktigere enn mostvekt.
Ekstrakt og vinens egenvekt, tetthet og kompakthet, er viktigere enn volum.
Dette gjør at vinene er konsentrerte og kompakte med god syrestruktur.

Terra Montosa Riesling 2016 er en cuvée laget på druer fra 4 av Breuers Grand Cru-vinmarker i Rüdesheim og Rauenthal. Navnet Terra Montosa som betyr bratte skråninger.
Navnet fikk vinmarkene i 1074 av Erkebiskopen av Mainz, da de ble beplantet for første gang. Forskjellen og mangfoldet i jordsmonnet i Rüdesheimer Berg og Nonnenberg gir Terra Montosa dens kompleksitet.
Den har vært lagret 9 måneder på fat og 4 på flaske før salg.

Vinen har en rik og fruktig aroma, komplekse toner av eple og honning, litt florale toner og hint av flint. Den er fruktig og godt konsentrert, har en elegant sødme, den er syrebalansert og har hint av krydder i en lang ettersmak. En meget god riesling.

Rüdesheim Estate er et lite og særegnet område, her finner man mer mineraler, fersken og aprikoser enn naboområdene. Vinmarkene ligger i sydvendte skråninger i et jordsmonn med mye skifer, druene håndplukkes og er gjæret og lagret på tysk eik.
Den har 11.5% alkohol og 7.7 gram restsukker.

Vinen har en rik aroma av hvit steinfrukt, epler, delikate mineraltoner og hint av flintstein. Den er tørr og fyldig med stor frukt, konsentrert og fin syre, lang og god ettersmak.

Et virkelig godt kjøp som drikkes godt nå eller kan lagres noen år i kjelleren. Nydelig til alt av fisk og sjømat, lyst kjøtt, ferske oster og ikke minst alene.

Druene til denne rosèvinen vokser bl.a. i Berg Schlossberg-vinmarken. Totalt eier Breuer 33 ha vinmark, hvorav kun 3,6 ha er beplantet med pinot noir.
Vinen har en frisk og fruktig aroma, man får røde bær, urter og litt jordlige toner på nesen. Den er frisk og balansert med fin sødme og syre. Ganske lang og mineralsk ettersmak.
En utrolig spennende og matvennlig rosèvin, tenker denne ikke bare er flott til fisk, sjømat osv. på vårprten men også utover sommeren, et godt alternativ til grillmaten! Denne finnes også i 150 cl.

Georg Breuer skuffer aldri, hvis du ikke har smakt noen av vinene fra denne spennende tyske produsenten så bør du ta tak nå!

Produktet er tilsendt

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggere like this: