Copain Tous Ensemble Pinot Noir 2015

Copain Tous Ensemble Pinot Noir 2015 er relativt ny på vinmonopolet, et nytt og deilig bekjentskap for min del.

Copain ble grunnlagt i 1999 av vinmaker Wells Guthrie og investor Jay Thompson med det beskjedne målet om å bli en av de store vingårdene i verden.
For å nå dette målet ville de gi vinkjøpere toppviner, år etter år, og de spesialiserte seg tidlig på enkeltvinmarksviner.
Selv om de i starten fokuserte å store og voldsomme viner man forventet fra Californiske viner forandret de stilen etter en studietur til Burgund og Nord-Rhône. Wells har i tillegg vært lærling hos blant annet M. Chapoutier, så Frankrike lå allerede hjertet nær.
Nå fokuserte de på å forene fransk eleganse med kjølig Californiafrukt.

Alle de 17 hektar de eier selv er økologisk dyrket, de har også 13 hektar i tillegg som dyrkes av lokale druedyrkere (de kjøpte opp vinmarker de var fornøyde med etter å ha testet de noen år).
De fleste vinmarkene hører inn under appellasjonene Anderson Valley, Yorkville Highlands, Russian River Valley, Chalone og Monterrey og det dyrkes i hovedsak Pinot Noir, Syrah og Chardonnay.
Under produksjonen blir stein fjernet fra noe av frukten, men Syrah-basert vin gjæres med hele drueklaser. Chardonnay gjæres i tanker av rustfritt stål og nøytrale, franske eikefat, mens rødvin gjennomgår maserasjon delvis i ståltanker og delvis i nye eikefat.

Vinen Copain lager kan deles inn i tre typer: De lett-tilnærmelige Tous Ensemble vinene, de mer nyanserte Les Voisins vinene, og de uttrykksfulle enkeltvinmarksvinene.
Vi skal se på en fra serien Series Tous Ensemble, den har viner som passer til det meste fra ledige måltider til stive middager. De er rene, tilnærmelige og klare til å drikkes, og kan kombineres med det meste av mat. Frukten til disse vinene kommer fra utvalgte områder i Mendocino County.
Vinen har vært lagret 9 måneder på nøytrale eikefat.

Vinen har et friskt og innbydende preg, deilige røde bær, fin sødme og litt urter og pepper. Den er saftig og rett på sak med moden rød frukt, lang utgang med noe fat og fin syre.
En sofistikert og flott pinot som passer til lyst kjøtt, hvit fisk og snacks.

Produktet er tilsendt

 

 

 

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggere like this: