Bessa Enira 2013

Mens jeg fortsatt romsterer i vinmarkene i Pimonte så kan dere få lese om en utrolig spennende vin, nemlig Bessa Enira 2013 fra Bulgaria!

Bulgaria som vinland kan du lese mer om her, i hovedtrekk er det et meget spennende vinland som er i sterk vekst. Watch out!
Vinhuset Bessa Enira ligger i Thrakiasletten, her bodde det en stamme ved navn Bessi for noen tusen år siden. Stammen bestod av krigere og prester som ba til Dionysos (gud for høstingen av vindruene og vinproduksjon), så her er vinmaking intet nytt under solen.
Bessia Enira derimot ble etablert i 2001 av en gruppe menn dedikerte til å vise hva en vingård i Bulgaria virkelig kan produsere, og det har de vist!

Vinen har følgende spennende druesammensetning: Merlot 55%, Syrah 21%, Petit Verdot 15% og Cabernet Sauvignon 9%. Vinen har vært lagret 18 måneder på fat og 6 på flaske før salg.

Vinen har intens og konsentrert aroma, røde og mørke bær, moden frukt, hint av eik. Den er rik og fyldig på smak, modne frukttoner som varmer i god kombinasjon med fat. Fin syre og tanniner og en lang og deilig ettersmak.
Absolutt en vin som viser at Bulgaria raskt kan hevde seg blant kjempene!

Produktene er tilsendt

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggere like this: