Ricardelle de Lautrec Merlot 2016

Denne supre rødvinen smakte jeg i påsken og den skal nytes videre utover våren og sommeren. Den er i skrivende stund utsolgt, men følg med så kommer den forhåpentligvis inn igjen (husk at du kan sette på epostadvarsel på vinmonopolets nettsider slik at du får beskjed om en utsolgt vare når den kommer inn igjen)! Jeg snakker nemlig om naturvinen Ricardelle de Lautrec Merlot 2016 som har fått utrolig gode skussmål siden den kom på markedet!

Domaine de Ricardelle de Lautrec er en 50 hektar stor familieeiendom i Coursan i hjertet av Languedoc-Roussillon regionen. Vingården er beliggende mellom de mer kjente vinområdene La Clape, Minervois og Corbières.
Drives i dag av Lionel Boutié, fjerde generasjon på vingården. Da han overtok, la han om til økologisk drift, og full sertifisering ble oppnådd i 1999. Vinmarkene består av leire og kalkstein med innslag av grov stein og grus flere steder. Det er stort mangfold av planter og dyr i vinmarkene. Lionel er glad for at han valgte å gå over til økologisk drift. Han sier det kort og godt slik: «I breathe better…»

Vinen er produsert på håndplukkede og nøye selekterte druer, den er spontangjæret, har gjennomgått svært lett filtrering og er lavt svovlet. Den inneholder 100% Merlot og potente 14% alkohol.

Gi gjerne vinen litt tid på karaffel, dette gjelder egentlig de fleste BiB`er, da får de virkelig vist sitt fulle potensiale.

Vinen har en aroma av mørke bær og frukt, den har det umiskjennelige naturvinpreget som alle naturvinelskere vil kjenne igjen og et fint krydderpreg.  Kjøttfull og fruktig på smak, god syre og en tørr ettersmak som sitter godt.
En flott BiB som er veldig kjøttvennlig, perfekt til sommerens grillmat.

Produktet er tilsendt

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggere like this: