To flotte viner fra Cline.

I dag skal vi se på to flotte viner fra det flotte amerikanske vinhuset Cline, nemlig Cline Ancient Vines Zinfandel 2015 og Cline Nancy’s Vines Pinot Noir 2016!

Det hele begynte som en hippiedrøm på 60-tallet da Fred Cline tilbrakte sommerene sine hos bestefar hvor han lærte magien ved å dyrke ting fra jorden. Da han ble litt eldre ville han dyrke Rhône-viner med et amerikansk preg, han begynte å restaurere vinplanter som var over hundre år gamle på vingården sin og begynte produksjonen av Carignane, Marsanne, Roussane og Viognier.

I 1993 flyttet Fred og konen til Sonoma Valley, her plantet de Merlot, Chardonnay, Pinot Noir og Syrah og åpnet et smaksrom i et gammelt hus fra 1853 hvor folk kunne komme på smaking. I dag eier familien flere områder i Sonoma og andre steder i USA, til og med et lite område i Toscana har de kjøpt og restaurert.
Vinene deres har oppnådd stor popularitet i Norge, og med god grunn.

Zinfandelen vi ser på i dag er produsert på 85% Zinfandel og de resterende druene er som følger: Carignan 5%, Alicante Bouschet 3%, Petite Syrah 6%. Den har vært lagret på amerikansk eik, ca. 35 % av den på nye fat, i 7 måneder.

Vinen har en nydelig og innbydende aroma av mørke bær, krydder, fint preg av jordsmonn, urter og hint av fat. Den er fyldig og har god frukt på smak, fint preg av mørke bær, god syre og lang ettersmak med litt varmende fat. En god og konsentrert zinfandel til en meget god pris, godt kjøp!

Pinot noiren er oppkalt etter kona til Clines grunnlegger, det er en ren Pinot noir og har vært lagret både på nye og gamle eikefat slik som zinfandelen.

Vinen har en frisk og fruktig aroma, delikat preg av røde bær, moden frukt, urter og hint av jord. Den er fruktig på smak med en elegant fruktsødme, god syre og en lang ettersmak. En imponerende pinot hvis man ser på prisen, meget godt kjøp!

Produktene er tilsendt

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggere like this: