Matsu El Recio 2015

Fra det litt mer ukjente vindistriktet Toro i Spania kommer Matsu El Recio 2015, en vin som imponerer på alle punkter. Vi ser nærmere på distriktet og vinen!

Klimaet i Toro er ganske brutalt, om sommeren kan det være 40 varmegrader, om vinteren -20. Det er lite regn og kunstvanning er forbudt. Men vinplanter liker heldigvis å ha det litt stressende, da graver de dypt etter vann og produserer konsentrerte druer. Her heter den velkjente tempranillodruen tinta de toro og kravet for å kalle seg DO Toro er at minst 75% av vinen inneholder nettopp den druen.
Området har en del sand i jordsmonnet, phylloxeralusens mareritt, noe som gjør at de har eldgamle vinstokker, noen er opp mot 130 år gamle.
Klassiske viner fra området er konsentrerte og inneholder mye alkohol.

Bildene på flaskene er bilder av ekte vinmenn, og jo eldre mannen på flasken er – jo eldre er vinstokkene druene kommer fra.

Matsu er en del av et stort firma ved navn Vintae, de har vinmarker i hele Spania og klarer på et eller annet vis å produsere kvalitetsvin fra alle. Matsu betyr å vente på japansk og er en tributt til alle vinmakere som har ofret tid, penger og blodslit på vinmarkene sine gjennom generasjoner.
Matsus vinstokker er 80-100 år gamle, en respektiv alder for en drueproduserende busk.
Druene til El Recio er fra planter som er 90-100 år gamle, de er dyrket på biodynamisk prinsipp. Vinen har 14.5% alkohol og den har vært lagret 14 måneder på fat.

Vinen har en meget innbydende aroma, deilig fruktpreg med mørkerøde bær, solbær, forførende kryddertoner og hint av vanilje. Den er silkemyk i munnen, har godt fyldig frukt, fin syre og tanniner og en ettersmak som varer en hel kveld. En fantastisk vin som ikke lar det være noen tvil om at Toro kan!
Passer godt til tynrge kjøttretter men kan gjerne nytes alene også.

Produktet er tilsendt

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggere like this: