Vårlige rosèviner fra Østerrike.

2017-årgangen av de flotte rosèvinene til Weingut Langmann er nå å finne på vinmonopolet, det er ingen selvfølge. I 2016 ble hele avlingen ødelagt på grunn av frost… Men nå er de her igjen, disse vinene har vært utrolig populære blant nordmenn de siste årene og ikke uten grunn!

Under smakingen av disse vinene ble det en druepremiere på meg, jeg hadde nemlig ikke smakt druen Schilcher før. Blauer Wildbacher, eller Schilcher som den kalles lokalt, er ikke en drue som i særlig grad dyrkes utenfor Weststeiermark. Det er dessuten en av få druer som er mest kjent som rosévinsråstoff, navnet stammer for øvrig fra det tyske ordet ”schillern” som betyr å stråle av farge.

Langmann Schilcher Frizzante 2017 (perlende) og Langmann Schilcher Tradition 2017 har som nevnt vært på vinmonpolet før, Langmann Schilcato (perlende) er en nyhet. Schilcher er en helt spesiell rosevin som bare produseres i den østeriske regionen West Styria i distriktene Deutschlandsberg og Voitsberg.

Langmann jobber med minimal innblanding i vinmarkene, blant annet uten plantevernmidler eller insektsmidler. Alle druene blir plukket for hånd.
Denne familiedrevne produsenten har særlig under Stefan Langmann blitt til en av de mest dynamiske Schilcher-produsentene i regionen, både med tanke på kvalitet og stil, på både stille og musserende. Weingut Langmann var før frosten, den produsenten i Weststeiermark som eksporterte mest – og hans største eksportland var Norge!

Langmann Schilcher Frizzante 2017 har en frisk, dropsaktig aroma av røde bær, sitrus og urter. Den er perlende på tungen med et frisk og fruktig preg, god balanse mellom syre og sødme og sitter godt i munnen. Deilig vin som både kan nytes alene og til lette vår- og sommerretter.

Langmann Schilcher Tradition 2017 er også litt perlende, men ikke utpreget. Den har en bukett av røde bær på nesen, litt florale toner, sitrus og urter. Fruktig og frisk på smak, delikat bærpreg med litt urter i ettersmaken. Sitter godt. God til lyst kjøtt, fisk og i solveggen.

Langmann Schilcato ble produsert for første gang i 2015 og druerankene som produserer druene til denne vinen er mer enn 30 år gamle. Den produseres på samme måte som moscato hvor man stopper gjæringen på ca. 6% alkohol og lar vinen ligge 2-3 måneder på bunnfall.
Den har en innbydende og sødmefull aroma av røde bær, moden frukt, litt florale toner og hint av urter. Den har en deilig sødme på smak, god frukt med balanserende syre og litt urter i ettersmaken. En deilig vin etter maten, gjerne til bærdesserter med jordbær og rabarbra.

Funfact: Ekte Schilcher viner må bære det offisielle emblemet av en hvit helt (som refererer til de berømte hestene på den spanske rideskolen i Wien) og den må også bære det offisielle applikasjonsmerket.

Produktene er tilsendt

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggere like this: