Torbreck Old Vines 2015

I dag skal vi se på en vin fra Australia, noe det er en stund siden jeg har drukket når jeg tenker meg om. Dumt egentlig, for det finnes masse flotte australske viner, blant annet Torbreck Old Vines 2015!

Torbreck ble startet i 1994 av David Powell, som nevnt er det australsk, nærmere bestemt ligger det i Barossa Valley. De har en tydelig franskinspirert stil på vinene sine og bruker mange franske druer. Dagens blend er det man kaller en GSM-blend i Rhône, den består av grenache, syrah og mourvedre. David har tatt vare på flere 100 år gamle vinplanter, planter som andre vinmakere tidligere har forkastet – det angrer han ikke på i dag…

Vinen har en deilig aroma av mørk frukt, røde bær, krydder og et hint av florale toner og fat. Den er fyldig og intens på smak, moden fruktsødme med god syre og balanserte tanniner, lang og deilig ettersmak. En kompleks og utrolig flott vin, meget godt kjøp!

Funfact: Vinhuset er oppkalt etter en skog i Skottland hvor David jobbet som tømmerhogger.

Produktet er tilsendt

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggere like this: