Cono Sur

I vår kom det en hyggelig nyhet fra Chile; vinhuset Cono sur hadde blitt kåret til ett av de mest likte vinbrandene i 2018 av Drinks International! Der har de selskap av 49 andre brands (for eksempel Château Lafite) som også har blitt kåret av en jury av ulike vinfolk, som Master of Wine, sommelierer, journalister og importører. En stor ære! Vi ser derfor på noen av vinene deres!

Vinhuset ble etablert i 1993 med mål om å produsere kvalitetsviner som viser hva en vin fra Chile virkelig kan være. De har blandet modere teknologi med gamle tradisjoner og man kan trykt si at de har lykkes, de er faktisk en av verdens største pinot noir produsenter!
Hjørnesteinen i firmaet er innovasjon kombinert med respekt for naturen og de er representert i 10 daler i Chile og har derfor mulighet til å produsere helt ulike chilenske viner! (Fun fact: etikettene er lagd på resirkulert papir)
Mange kjenner igjen vinhuset på grunn av den ikoniske sykkelen som har blitt et symbol for de ansatte, den representerer dedikasjonen deres til både utvikling av vinmarkene og respekten for naturen. Bicicleta-vinene er lagd fruktige og skal være lettdrikkelige varianter av de forskjellige drueartene vinhusene kan tilby.

Cono Sur Bicicleta Gewürztraminer 2017: Vinen har en spennende og fruktig aroma, aromatisk moden frukt, blomster, tropisk frukt og krydder. Man kjenner hvilken drue man har med å gjøre, den er ganske like den europeiske varianten men med et anslag av tropisk mer syrlig frukt. Fruktig og fin på smak, balansert og kombinerer sødme og syre på en elegant måte.

Cono Sur Pinot Noir 2017: Vinen har en fruktig aroma med krydder og lakrispreg. Saftig med preg av røde bær, jordbær og bringebær, urter og lakris. En lett og frisk pinot noir! Et hot tips: prøv den med John Bulow lakriskuler med sjokolade! Ellers går den godt til ulike kjøttretter.

Cono Sur Bicicleta Syrah 2017: Vinen har en fruktig nese med mørk frukt, krydder, litt urter og lakris. Smaken følger nesen med samme frukt og krydderpreg, lang og noe fast ettersmak. Super syrah til super pris!

Cono Sur Sauvignon Blanc Reserva Especial 2016: Vinen har en intens og fruktig aroma, godt preg av sitrus, gul frukt, stikkelsbær og solbærblader, litt urter. Den er ren og fruktig i munnen, fint Sauvignon Blanc preg med urter, nesle og sitrus, sitter godt i munnen. Fin chilensk Sauvignon!

Alle vinene har en meget god pris og er absolutt verd prisen og helst litt til!

Produktene er tilsendt

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggere like this: